Inför Bofors – Örebro

Inför Bofors – Örebro

Det var inte igår man satt och funderade kring läget i lagen när Örebro Hockey och BIK Karlskoga var på väg att drabbas samman. Samtidigt som det känns som ett väldigt spännande sätt att verkligen sparka igång en försäsong, känns det också lite vanskligt. Dessa lag har en skadefylld historik och ribban för vad som är ”OK” kan komma att börja i ett redan lågt läge och sedan bara sjunka under matchen.

Örebro kommer till Karlskoga med en ofullständig trupp. Den sista pusselbiten har fortfarande inte skrivit på, men det borde inte dröja så länge till nu. Karlskoga å sin sida har en rad med f.d. Örebro-spelare i sin trupp som säkert vill visa upp sig. Överlag ställer värmlänningarna ett väldigt ungt lag på isen, och det kanske kan vara något gott då de inte blivit helt indoktrinerade med Örebrohat ännu.

Det ska bli intressant att se hur Niklas Sundblad väljer att forma laget. Spontant tror jag att Wandell, Sallinen och Palushaj kommer att utgöra en förstalina, men efter det är det lite öppet. Jag tror också att Rodrigo Abols kommer att få mycket istid. Troligen tillsammans med Shane Harper och kanske Marcus Weinstock eller Anton Hedman. Eller varför inte Jordan Boucher?

Det är många juniorer i truppen detta år och de kommer att få sin chans under försäsongen. Några troligen redan ikväll.

Nick Ebert är inte på plats av skattetekniska skäl och kommer även att missa de två första matcher av säsongen av samma anledning. Han var här på artistkontrakt i våras och det vore en fet smäll för klubben om han kom hit för tidigt. Backsidan känns dock fortfarande helt OK med Kristian Näkyvä i spetsen och en fin bredd efter det med Marcus Björk som en riktig joker.

I Bofors finns Henrik Lundberg som den tänkta förstemålvakten och framför honom Arvid Aronsson, samt ett gäng andra backar förstås. Framåt finns även Gustaf Franzén som ett bekant namn. Jag vågar inte gissa hur Bofors kommer lägga upp sitt lag, men det finns en del gamla grisar som man fortsatt får se upp med. Carl Berglund, Mikael Eriksson och Fredrik Höggren framförallt, men det är inte omöjligt de lyckats göra ett svin av någon pärla.

Fjortontre har anordnat en ordentlig resa och räkna med ett följe som tar sig dit på egen hand. Matchen sänds på Cmore och sändningen börjar 18.55.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *