Örebro segrade i avslaget derby

Örebro segrade i avslaget derby

I vad som brukade vara något av det hetaste som fanns i hockeysverige vann Örebro en ganska lugn tillställning mot BIK Karlskoga. Det hettade möjligtvis till lite grann i tredje när det blev lite halvt slagsmål, men i övrigt var det mest små utvisningar där Kristian Näkyvä gjorde ett ordentligt ryck i hulliganligan och leder bekvämt med 8 minuter just nu. Han fick även en assist på Aaron Palushajs mål i powerplay i tredje perioden.

Örebro var annars det bättre laget överlag. Bara de tryckte till lite med skridskorna fick Bofors lite svårt att hänga med och Henrik Lundberg fick till slut kapitulera hela fem gånger i matchen. Karlskoga fick in två puckar bakom Stefan Steen som annars gjorde en bra insats i målet. De två målen kom på frilägen efter lite tveksamt försvarsspel från Örebro.

Det var överlag ganska tydligt att det var en träningsmatch och kanske rent av den första för båda lagen. Det var en del felpass och misstag som man inte förväntar sig se under seriespel, men också en del positivt. Rodrigo Abols axlade verkligen rollen som center mellan Aaron Palushaj och Shane Harper. Juniorerna tog för sig och det fanns en del fina uppspel.

Nu saknades Wandell, Weinstock, Rissanen, Ebert och Spink i matchen. De fyra första borde vara givna i en normal uppställning, men Viktor Lodin, Anton Johansson och Lukas Pilö gjorde gedigna insatser igår. Väl värt att nämna att Glenn Gustafsson också fortsatte att spela sitt orädda spel och tog för sig duktigt.

Try-out-spelaren Jordan Boucher blandade och gav lite, men det gjorde de flesta spelare igår. Han rundade av matchen med två poäng dessutom. Det får ses som fullt godkänt. Det gjorde även Shane Harper, Aaron Palushaj och Jere Sallinen. Palushaj fick ingen assist i protokollet på det första målet, men vi har valt att räkna med det i försäsongstabellen. Försäsongsprotokoll är ofta inte helt korrekta tyvärr, om de ens finns att tillgå. Samma gäller Viktor Lodin på Christopher Mastomäkis mål.

Nu väntar en period av träning innan laget flyger ner till Köln för att möta Rögle, SCL Tigers och Köln. Dessa matcher sänds av NA nästa vecka.

2 svar på ”Örebro segrade i avslaget derby

  1. Om statistiken ska bli ännu mer rätt bör Abols ha assist istället för Harper på PP-målet(5-2) och Anton Johansson en assist på Sallinens mål.

    1. Japp, ändrar till Abols istället, och instämmer om Sallinens mål också vid närmare granskning.

      Inte många rätt i protokollet där inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *