Inför bortapremiären: Luleå – Örebro

Inför bortapremiären: Luleå – Örebro

Örebro har fått äran att flyga till Luleå för att spela den troligtvis svalaste matchen i premiäromgången. Övriga matcher lär ha betydligt högre hype, men för vi som håller på endera lag är det bara att acceptera den lite aviga planeringen och göra det bästa av det hela. Luleå är för mig ett lag som inte väcker jättemycket rivalitetskänslor samtidigt som det ändå kan bli rätt roliga matcher.

Jag tror inte många Luleåbor heller känner speciellt starkt för Örebro åt ena eller andra hållet, men jag hoppas fortfarande att hemmaklack tillsammans med en relativt stor skara ditresta Örebroare ska kunna bjuda på bra stämning från läktarhåll. En stor del av behållningen är ändå den fantastiska publik som finns inom hockeyn.

Den mest anmärkningsvärda värvningen som Luleå fått till är nog tränaren Thomas Berglund. Han lämnade Luleå tidigare för att bli huvudtränare i Brynäs och har verkligen lyckats göra något bra av Gästrikegänget under de år han var där. Det är nog svårt att beskriva i ord hur stor uppgradering detta är från den förre tränaren. I övrigt har inte Luleå haft lika stor omsättning på spelare som Örebro, men anmärkningsvärt är att Luleå värvat förre Örebrobacken Daniel Sondell, medan förre Luleåbacken Daine Todd gått till Örebro. Den senare är dock inte spelklar till premiären.

De stora, nya namnen är annars centern Joey Hishon och backen Ryan Johnston. Patrik Cehlin, Emil Larsson och Niklas Olausson förtjänar också alla nämnas som nya namn i deras trupp. Den senare framförallt som fått ta på sig kaptensbindeln direkt.

Luleå avrundande försäsongen med att besegra Skellefteå hemma med 1-0 i en tät match. Örebro å sin sida åkte på torsk med 5-2 med Färjestad och var tyvärr aldrig riktigt nära där. Med det sagt har Örebro varierat mycket i sina laguppställningar och presterat betydligt bättre i tidigare matcher. Det ska bli intressant att se hur tränare Niklas Sundblad formerar laget imorgon. Han borde fått sig en uppfattning om vilka som fungerar tillsammans vid det här laget. Med den breda trupp som Örebro har lär ett par namn få stanna hemma också. Frågan är vilka dessa blir? Alla verkar hela i alla fall och bäste möjliga lag borde kunna ställas på isen.

Luleå och Örebro är båda tippade ganska långt ner i tabellen och jag förväntar mig ingen skönhockey imorgon. Mycket smällar, grisande och annat som hör till den typen av hockey lär det bli. Oavsett utgång känns det oerhört kul att SHL är igång igen. Sommaren har känts alldeles för lång. Bara tråkigt att man måste vänta nästan en vecka till innan man äntligen får kliva i Behrn Arena igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *