Vitasek ut, Bartley in

Vitasek ut, Bartley in

I vad som får ses som en sista-minuten-rockad har Örebro Hockey och Ondrej Vitasek valt att gå skilda vägar. Kontraktet bryts. Vitasek värvades av förre sportansvarig Pontus Gustafsson och intrycket är att han fick vara kvar i brist på bättre backar (när man läser mellan raderna) i NA:s rapportering. Nu har man dock hittat en bättre back till ett likvärdigt pris. Vitasek hade tydligen fått ett väldigt fint erbjudande för att komma hit.

Det har tisslats och surrats en del om att det kanske skulle vara något på gång och nu verkar Victor Bartley vara klar. Han är inte ovan vid stor rink heller utan var en starkt bidragande orsak till att Rögle kunde ta klivit upp 2011 (om det sedan är bra eller dåligt låter jag vara osagt). Sedan dess har han hoppat mellan Milwaukee Admirals i AHL och Nashville Predators i NHL för att sedan hamna i Montreal Canadiens organisation där han gjorde om proceduren.

Lite kul är det att han faktiskt fått speltid i Nashville som sitter på en av NHL:s starkaste backuppsättningar. Han fick hela fjolårssäsongen förstörd på grund av en avsliten triceps och är säkert ordentligt revanschsugen. Bartley kommer att ansluta snarast möjligt, vilket är helt beroende på hur snabb pappersexercis våra statliga myndigheter är kapabla till.

Det är är en riktigt bra back. Jag vet inte vad för gentjänster Niklas Johansson har cashat in för att få honom hit, men nu har vi två toppbackar som dessutom borde vara motiverade till tusen att bevisa vilken hög nivå de håller. Todd och Bartley borde ingjuta en hel del respekt hos motståndarna.

4 svar på ”Vitasek ut, Bartley in

    1. Ja, det kändes klart märkligt först, men det hade en väldigt bra förklaring. Weinstock får väl göra en insats i värsta fall.

  1. Iofs anser jag att det fanns sämre backar än Vitasek i truppen utan det här handlar om ekonomi

    1. Vitasek var stabil under försäsongen och inte alls så dålig som många säger i media . Nu när klubben blev tvungna att välja var det inget svårt val var man skulle lägga pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *