Inför Brynäs – Örebro 28/8

Inför Brynäs – Örebro 28/8

Dags för nästa försäsongsmatch. Två obesegrade lag stöter samman i Fagerlidens ishall, Fagersta. Brynäs är hemmalag och får ses som favorit inför kvällens drabbning. De har ändå imponerat mest och har den klart starkare truppen på pappret.

Örebro har dessutom tappat sin tilltänkta stjärna Kerby Rychel efter att han åkt hem till Kanada av personliga skäl. Huruvida han behövde betala extra vikttillägg på flyget vet vi inte.

Brynäs har också stärkt upp sin trupp genom att värva hem Adam Brodecki. Han gick hockeygymnasiet i Gävle och det var där han slog igenom innan han vandrade vidare i karriären till andra SHL-lag. Han stod för sin mest produktiva säsong förra säsongen i Linköping, men de valde ändå att gå skilda vägar. Brodecki är en solid SHL-spelare, men han klämmer nog inte in sig i förstakedjan som redan är fullsatt.

Man har nämligen värvat ganska friskt där man tagit in nygamla spelare som Greg Scott och Anton Rödin (sjuk just nu), men också kryddat med Jonathan Sigalet och Rudolf Cerveny, samt en drös med Västerås-spelare som alla gjorde riktigt bra säsonger i Hockeyallsvenskan året som gick. Målvaktssidan ser även den ganska bra ut med Joacim Eriksson och Samuel Ersson. Man har även en joker i Jaedon Descheneau som man tagit in från tyska ligan och producerat flitigt under försäsongen.

Brynäs verkar lyckats balansera upp laget betydligt bättre i år. Tidigare säsonger har man varit väldigt baktunga med en extremt dyr backsida, medan man i år lyckats få in lite tunga namn bland forwards framförallt, men ändå lyckats hålla en bra nivå på backsidan. De är tippade på övre halvan, men exakt var de hamnar verkar folk lite oense om.

Spelmässigt har de kanske inte varit riktigt så bra som man hade kunnat förvänta sig. De har haft perioder där de varit inte speciellt bra, men kunnat rädda upp det genom att göra ryck eller haft bra avslut på matcherna där man lyckats få spelet att stämma och målen ramlat in. Sigalet från sin backplats har även han räddat laget vid tillfällen samtidigt som jokern även han överraskat lite.

Örebro stod för en riktigt bra insats mot Linköping, men matcherna mot Bofors och Ässät lämnar en del att önska. Att man mönstrat helt olika uppställningar i samtliga matcher gör det lite svårt att avgöra var laget står. När det stämmer så stämmer det bra. Just nu är det bara Lukas Pilö och Viktor Lodin (sjuk) som saknas i truppen, vilket gör att Niklas Eriksson borde börja kunna matcha det lag han vill ställa på isen när SHL väl inleds.

Det kommer att bli en intressant värdemätare för Örebro som hade ganska lätt för Linköping, men de är också tippade långt ner i tabellen tillsammans med Örebro, men desto svårare för Bofors och Ässät som nog får ses som sämre lag.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore. NA liverapporterar givetvis också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *