Örebro ökar på till fyra raka

Örebro ökar på till fyra raka

Det var en bra svängig historia första 10-15 minuterna där lagen turas om att kontra på varandra. Örebro tog ledningen redan efter dryga fyra minuter när Aaron Irving tog till vara på ett dåligt byte av Brynäs under powerplay och bombade in 1-0. Efter det svängiga avtog var det Örebro som hade viss fördel och att man sedan utökade till 2-0 genom Daniel Muzito-Bagenda tidigt i andra kändes rättvist.

Brynäs har blandat och gett mycket under de fyra tidigare matcherna och det kändes igen idag. När de väl fick allt att stämma, ja då händer det saker. Under tre snabba minuter i mitten av perioden både reducerade och kvitterade de Örebros ledning. De hade otaliga chanser i powerplay, men de gjorde bara 1 mål. Antalet utvisningar av Örebro var inte OK, men boxplayspelet var bra. De klarade till och med av ett fem-mot-tre i tredje perioden.

Brynäs har utan tvekan en hög högstanivå med Greg Scott, Jaedon Descheneau och Nicklas Danielsson, men det känns som att bakom dem kan det vara aningen tunt. Örebro kändes jämnare överlag och det bättre laget i matchen.

När sedan Jordan ”The Train” Boucher fick chansen att runda sin back gjorde han inga misstag utan lyfte in 3-2 till Örebro. Sett över hela matchen var det väl rättvist, men i stunden är jag kanske lite mer tveksam om Örebro hade spelat ihop till det. När Max Lindholm sedan gjorde 4-2 efter att han och Joonas Rask vunnit puck i offensiv zon var det klart.

Örebro visade på mycket bra saker, men jag vill ändå tona ner det hela lite eftersom Brynäs har problem med att hitta en lägstanivå som är acceptabel. Riktigt kul att se så många av de nya spelarna göra avtryck också. Daniel Muzito-Bagenda och Max Lindholm övertygar verkligen, och i kedja med Joonas Rask är de en ettrig kombo som kommer att stressa sönder många.

Bromé, Stoa och Salminen behöver kanske få lite mer tid på sig att spela ihop hela kedjan, men nog finns även där mycket potential. De skapade farligheter där framförallt Stoa och Salminen hamnade i bra lägen, med förarbeten av Bromé, men inga mål denna kväll.

Bäst är ändå Dominik Furch. Den killen kommer att ge Örebro många poäng under säsongen. Han är fruktansvärt bra helt enkelt.

Ny match imorgon mot Leksand. Örebros kryptonit för några år sedan. Låt se om det består.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *