Inför Djurgården – Örebro 19/9

Inför Djurgården – Örebro 19/9

Två raka segrar för både Örebro och Djurgården. Nästan som en liten seriefinal här i inledningen, men om någon inbillar sig något annat än att Djurgården är stora favoriter inför kvällen så bör de nog ta sig en tankeställare. Djurgården har en backsida och en rad med centrar som hör till SHL:s bästa. De får dessutom tillbaka Simon Johansson och Kalle Östman inför kvällens drabbning. Inte två spetslirare, men de ger Djurgården ett djup som är mycket respektingivande.

Örebro har också fått tillbaka Alfred Barklund och Viktor Lodin i full träning. Jag vet att jag skrev att även Lukas Pilö var tillbaka i ett tidigare inlägg, men det stämmer inte riktigt. Örebros laguppställning är klart mer anonym, men som laget uppträtt hittills finns det ingen anledning att tro att Djurgården ska kunna valsa hem tre poäng utan vidare motstånd.

Tränare Niklas Eriksson har mörkat målvaktsvalet in i det sista, men det blir alltså Dominik Furch som står ikväll. Ingen jätteskräll och i mitt egna resonemang hade det bästa varit om Arntzen hade fått  inleda mot Frölunda som sett ganska tröga ut hittills. Dessutom hemmamatch som borde ge han skönt stöd i ryggen.

I övrigt är linorna oförändrade och varför skulle man ändra på något i detta läge? Viktor Lodin kommer in istället för Linus Öbert som extraforward bara.

Corsikungen Tom Wandell har bildat kedja med anti-Corsi Anton Hedman och varit riktigt bra inledningsvis. VI får väl se om han lyckas få igång produktionen i Djurgården eller om han bara fortsätter att envisas med att se bra ut i all statistik utom poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *