Torsk på Hovet

Torsk på Hovet

En match med två ansikten slutade med förlust och det var kanske sett till hela matchen inte helt orättvist. Den första perioden var Djurgården fullständigt överlägsna och Örebro var inte alls med på noterna. Det faktum att det bara stod 2-1 till hemmalaget var mestadels tack vare Dominik Furch. Djurgården spelade ut Örebro och vann skotten kraftigt i den första perioden. Målet Örebro fick var också en ren bjudning från Robin Jensen som misslyckades med en rensning som sedan Joonas Rask kunde slå in i tom kasse.

Den andra och tredje perioden däremot var det en helt annan karaktär på matchen. Jag vågar rent av påstå, utan att sticka ut hakan speciellt mycket, att Örebro hade en liten fördel i andra perioden. Den slutade 0-0 och Örebro hade häng. Mathias Bromé fick ett mål bortdömt för sparkrörelse. Jag är skeptisk till det, men jag tänker inte heller ödsla tid eller energi på det. Det går inte att göra ogjort nu.

Den tredje perioden var även det en jämn historia, men tyvärr skulle ett mycket bristfälligt försvarsspel i boxplay bli avgörande när Michael Haga kunde åka rakt igenom tre Örebroförsvarare och sedan lyfta in pucken fri med målvakten. Det får bara inte hända. Än så länge har boxplayspelet inte varit tillräckligt bra. Det släpps in alldeles för många mål i den spelformen. Nu har det varit tre av seriens kanske bästa lag i den spelformen som Örebro har mött, men det är fortfarande för dåligt.

Örebro jagade sedan och försökte få till en ny kvittering. Man skapade en del riktigt farliga chanser också, men pucken ville inte in. Kedjan med Mastomäki, Weinstock och Gustafsson var nog kvällens bästa. Det var de som var först med att faktiskt etablera lite spel i Djurgårdens zon och de skapade nog flest riktigt farliga chanser dessutom.

Ryan Stoa stod ut här och han blir bara bättre och bättre. Mål i powerplay var grädde på moset för hans del denna kväll.

Det är ingen skam att förlora mot Djurgården, allra minst borta. Örebro har fortsatt inlett säsongen starkt och har bara en dålig period hittills. Hade de inte haft den så hade nog poängfördelningen efter denna match sett annorlunda ut. Örebro har ett klart mer anonymt lag än Djurgården, men i två perioder var det ingen större skillnad på isen.

Nu väntar Frölunda hemma på lördag kl 18.00. Jag hoppas de verkligen får sota för denna mindre bra insats. De må ha kört över Linköping idag, men kom igen … det är Linköping. De såg väldigt sega ut i sina två första matcher och om Örebro trycker på ordentligt finns det goda chanser till en ny seger. Samtidigt är det seriens mest pengastinna trupp som kommer hit. Det kommer att bli en tuff uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *