Inför dubbelmötet med Mora

Inför dubbelmötet med Mora

Örebro Hockey stod för en ovanligt blek insats senast mot Djurgården, men efter att ha vunnit ganska många matcher på kort tid kändes det ändå lite som att en förlust hängde i luften. Nu blev det ändå bara 2-1 till Djurgården, vilket får ses som en styrka hos detta lag. Trots en svag insats höll man nere siffrorna.

Nu fick Djurgården ett mål bortdömt och Örebro kändes inte riktigt värda poäng den matchen. Inför det kommande dubbelmötet med jumbon Mora har de fått en dags extra vila och borde kunnat båda ladda om och tagga till lite extra efter den svagare insatsen mot Djurgården. Senast lagen möttes för bara några omgångar sedan var Örebro ganska överlägsna och avfärdade dalmasarna relativt enkelt.

Sedan dess har Mora förstärkt på backsidan betänkligt, men jag vet inte om det gjort så stor skillnad. Det blev en rejäl torsk mot Skellefteå där man släppte till hela 10 mål. Nu gjorde man fyra mål också, vilket kanske normalt sett ska kunna räcka för att vinna en SHL-match, men släpper man samtidigt 10 är det kanske liten tröst i sammanhanget. Det ska sägas att Mora saknade fortfarande en del ordinarie backar den matchen.

Örebro kommer att vila Joakim Andersson imorgon och Libor Hudacek verkar fortfarande behöva vila ut sin skadade axel. I övrigt blir det som vanligt lite omkastningar i fjärdekedjan, men annars är Spink-kedjan och Wandell-linan intakta. Mastomäki tar Anderssons plats bredvid Hudacek och Abols. Daine Todd är fortfarande inte återställd från sin skada.

Axel Brage får chansen i målet igen imorgon medan Eero Kilpeläinen återvänder in mellan stolparna på lördag. Johan Wiklander verkar få komma in från läktaren och spela tillsammans med Gustaf Franzén och Kalle Olsson. Filip Ahl går in som extraforward.

Pucken släpps 19.00 imorgon och sänds på Cmore Live 3. På lördag börjar matchen 15.15 och sänds på Cmore Hockey, men givetvis hoppas jag folk väljer att gå till Behrn Arena istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *