Corsi: Djurgården – Örebro 24/10

Corsi: Djurgården – Örebro 24/10

Det var en tung match på förhand och det skulle inte bli lättare för Örebro när kapten Viktor Ekbom får ett felaktig matchstraff. Djurgården var rappare och hetare under matchen och när Örebro blev en back kort och fick spendera en lång tid i boxplay blev det väldigt svårt för dem att komma upp i banan.

Det blev till slut bara 2-1 efter att Weinstock lyckats reducera i slutet av matchen, men från utvisningen fram till början på tredje var det väldigt mycket Djurgården. En styrka ändå av laget att de håller nere siffrorna en sådan här match och komma igen lite i tredje.

PB_90 har som vanligt kollat in matchen och hittat mindre smickrande siffror för Örebro.

Laguppställning

Total skottstatistik

Örebro sköt 39 skott framåt och fick 57 skott emot sig. Detta ger en corsi på 41%.

Backar

Ekbom hann skaffa bra statistik innan han fick matchstraff. Bartley överraskar också lite med fina siffror. Övriga backar hade det riktigt tungt med Aronssons 22% i botten.

Forwards

Tyson och Viksten ligger på neutral corsi tätt följda av Tylor och Wandell. Fjärdekedjan hade stora problem under hela matchen och både Ahl och Glenn har en väldigt låg corsi. Mastomäki kunde jobba upp sin lite i slutet när dom drog ned på folk. Jag saknar lite driv i kedjan med Weinstock och Jocke, Abols är kanske inte rätt kedja där då han knappast drar upp tempot på dom andra två.

Kommentarer

Andra perioden förstör egentligen hela Örebros match. Ekboms utvisning, Hellströms 2+2 (som gör att han sitter i utvisningsbåset första åtta) och ett långt avstånd till eget bås gör att backarna får gå oerhört tungt i början. Detta fortsätter egentligen genom hela perioden och Djurgårdens långa anfall gör egentligen att Örebro aldrig kommer längre ner i anfallszon än att man hinner åka och byta. Man hinner då aldrig sätta upp den press som spelarna är vana vid i anfallszon.

I tredje perioden rycker faktiskt Örebro upp spelet rejält och vinner statistiken med 70% avslut. Med lite tur hade faktiskt även denna match kunnat studsa rätt då tredje perioden som sagt är stark och man lyckas härda ut anstormningen i andra perioden. Hade Ekbom varit med under hela matchen så vill jag nog tro att matchbilden hade sett annorlunda ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *