Inför dubbelmötet med Rögle

Inför dubbelmötet med Rögle

Halva säsongen är snart gången och Örebro Hockey slits mellan om de ska göra allt för att undvika kval eller allt för att ta sig till slutspel. Det kan verka som en och samma sak, och det är det väl i teorin, men i praktiken tycker jag nog det skiljer ganska mycket. Att undvika kval handlar om att slåss för sin överlevnad, att göra allt för att hålla huvudet över vattnet och placeringen över det sista strecket. Man kollar inte uppåt i tabellen, man kollar nedåt.

Man sitter och svettas och våndas över om lagen nedanför börjar vinna matcher. ”Blir det något spel i SHL nästa år?”. ”Jag kommer hänga mig om vi åker ut mot mopperaggarna från Karlskoga”. Och så vidare… (även om jag kan ha förstående för det sista). Om säsongen sedan slutar med att man inte behövde kvala så är man nöjd med det. Är det verkligen där vi är idag? Det vore bittert om det vore så.

Inför säsongen var ambitionen slutspel och att utmana om guldet. Jag kan bara anta att den ambitionen kvarstår på ett eller annat sätt. Örebro just nu är inte ett lag som kan utmana de bästa lagen i serien. Det syntes med all tydlighet när HV71 var på besök i Behrn Arena och hade ett spel som låg minst en nivå över Örebros. När Örebro sedan historiskt haft svårt att vinna mot svagare motstånd hamnar laget i en svår sits. Något av detta måste ändra på sig. Helst båda sakerna så klart.

I all ärlighet är jag inte speciellt petig med hur de vinner just nu. Det gäller bara att hinna ett sätt att vinna. Helst ska fler spelare än Marcus Weinstock, Libor Hudacek och Greg Squires bidra offensivt för att göra det möjligt, men samtidigt är det oerhört viktigt att dessa fortsätter att hålla uppe sitt spel. Om Örebro åker ned till Ängelholm och grisar ned allting totalt och vinner med 1-0 eller 2-0 och sedan gör desamma hemma i Behrn Arena imorgon så är det OK just nu, men inte i längden.

Jag kan inte inbilla mig att Örebro Hockey är bättre än så just nu. Samtidigt hoppas jag innerligen, och det menar jag från botten av mitt hjärta, att de bevisar för mig att de kan spela bra. Att det finns ett spel i grunden. Att just det spelet bara inte riktigt fallit på plats ännu. Jag hoppas verkligen klubben fortsätter att satsa UPPÅT i tabellen och inte stirrar NEDÅT.

Det finns alla förutsättningar för att bli en helg fylld av ångest för många. Låt oss hoppas att det inte blir så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *