Ryan sänkte Kings med två mål

Ryan sänkte Kings med två mål

Carolina Hurricanes fortsätter att kämpa för att hänga på de övriga lagen i sin division. De ligger fortfarande i botten av den, men är i alla fall inte avklippta från resten. Det är väl ungefär så deras säsonger har sett ut på senare år. I nattens match mot Los Angeles Kings skulle i alla fall Derek Ryan och hans radarpartner Brock McGinn kliva fram och sänka storlaget från Kalifornien.

I den första perioden kom han fri med målvakten Jeff Zatkoff och fintade läckert bort honom. Det finns ett kort klipp av målet nedan. I den andra perioden så klädde han och McGinn av stackars Drew Doughty fullständigt och kunde läckert lägga in 2-0 till Carolina. Två riktigt fina hockeymål från Ryan.

I den tredje perioden skulle sedan McGinn själv få måla när Carolina gick upp till 3-0. Assist Viktor Rask och Phil Di Giuseppe. Doughty skulle sedan revanschera sig när han reducerade ledningen till 3-1 i powerplay, men Los Angeles kom inte närmare än så. De tog ut målvakten mot slutet av matchen, men det resulterade inte i något.

Ryan står nu på 3 mål och 4 assist på 19 matcher i NHL. Han tekar runt 57% och spelar ungefär 12 minuter per match. Han hör med andra ord till de kedjor som har minst speltid. Han får dock förtroende i både powerplay och boxplay och har gjort det bra i båda formerna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *