Inför dubbelmötet med Skellefteå

Inför dubbelmötet med Skellefteå

Örebro kämpade till sig tre poäng mot Luleå, på bortaplan dessutom, i senaste matchen och vi var många som kände oss något lättade. Något motstridigt var det dessutom en av de svagare insatserna laget gjort på sistone, men det faktum att de denna gång lyckades hålla ihop det hela vägen gör det ändå till en fullt godkänd insats.

Nu väntar Skellefteå i ett dubbelmöte. Senast lagen möttes var det i Örebro och då tog hemmalaget hand om samtliga poäng. Skellefteå lyckades skaka av sig det och har sedan dess spelat ihop en diger mängd med poäng, men på sistone har det gått trögt.

Nu får de tillbaka Joakim Lindström som varit avstängd, han är lite lynnig den killen, och det är inte första gången han blivit avstängd för mer eller mindre smarta saker. Gudabenådad med pucken dock. Även Emil Djuse ska vara redo för spel igen.

De saknar fortfarande Matt Andersson, Morgan Ellis, Henrik Hetta,Bud Holloway och Linus Lindström. En del kännbara avbräck. Örebro å sin sida har inga märkbara förluster utan kommer endast att skifta runt lite i femmorna för att ge plats åt Glenn Gustafsson som återvänt från JVM i Buffalo (med en silverpeng om någon missat det).

Glenn verkar gå in med bröderna Spink för att ge dem en spelare som går mer rakt på mål och lite mer fysik. Viksten går istället in med Weinstock och Andersson i hopp om att få fart på hans målskytte som borde vara mycket bättre. Hudacek blir en ”joker” som Sundblad uttrycker det till NA. I övrigt borde det se bekant ut.

Med tanke på att Örebros form ändå varit uppåtgående och Skellefteås verkar aningen sämre hoppas och tror jag Örebro kan knipa viktiga poäng här. Om inte ikväll så definitivt imorgon när man har hemmafördel.

Matchen ikväll börjar 19.00 som vanligt och sänds på Cmore Hockey, enda matchen för kvällen, och matchen imorgon börjar 18.00 och går av stapeln i Behrn Arena. Kan man inte gå ner är det Cmore Sport som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *