Inför Färjestad – Örebro

Inför Färjestad – Örebro

Tidigare har det nästan varit givet med uddamålsseger för ett av dessa lag när det blivit dags för ”SHL-derby”. Numera känns det inte lika givet, även om Örebro haft en otrolig förmåga att förlora med ett mål under denna säsong, mest på grund av att Färjestad denna säsong lyckats hitta en offensiv som är nästan omänskligt bra.

Örebro har höjt sitt spel på sistone, men när motståndet varit Skellefteå borta och Växjö hemma kommer det att vara svårt att vinna oavsett vilken form man har. En mycket viktig komponent till kvällens match blir utvisningarna. Örebro förlorade matchen mot Växjö på grund av alldeles för många minuter i boxplay, samtidigt som man är klappruttna i powerplay.

Örebro tar tillbaka Kalle Olsson efter han varit petad, men i övrigt är det sig likt. Glenn Gustafsson och Gustaf Franzén spelar med J20. Lite anmärkningsvärt är att Victor Bartley har faktiskt producerat bra mot Färjestad. Vi kan alltid hoppas att det fortsätter.

Färjestad saknade en hög med spelare senast i form av Dick Axelsson, Sebastian Erixon, Anton Grundel, Johan Ivarsson och Michael Lindqvist. Grundel och Lindqvist har haft stora problem med skador denna säsong medan Axelsson är dag till dag.

Örebro kommer verkligen att behöva hålla igen bakåt denna match och hålla sig borta från utvisningsbåset. Lyckas man med det har man i alla fall förutsättningar för att ta poäng ikväll.

Matchen börjar 18.00 och om man inte åkt med 14-3 till Karlstad kan man se matchen på Cmore Sport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *