Inför Frölunda – Örebro 14/11

Inför Frölunda – Örebro 14/11

Det har varit nästan två veckor sedan man fick se ordentlig hockey spelas, men nu är det äntligen dags. Örebro åker ner till Göteborg för att möta tabelltrean Frölunda. Medan Örebro hade fin form innan uppehållet har Frölunda inte fått det att stämma. De blev ganska utspelade av Färjestad i två perioder i tisdags innan de vaknade till i tredje och kunde tröstmåla några gånger. Det såg inte överdrivet bra ut i matcherna innan det heller.

Örebro blev dissikerade igår i Hockeylabbet och det vi kan ta med oss är att Örebro är menat att vara kvar i toppskiktet av tabellen. Frölunda är samtidigt ett av de lag som skulle kunna gå om Örebro innan säsongen är över. De har en på pappret bättre trupp och har seriens bästa Corsi. De är också ganska stora favoriter inför kvällens drabbning.

Inför kvällens match saknas dock Brandon Gormley och det finns frågetecken på Joel Lundqvist, Johan Sundström och Ryan Lasch.

Den sistnämnde spelade mot Färjestad även om han inte var hundraprocentig. Lundqvist och Sundström utgick under matchen och det verkar oklart exakt vad som är fel och hur allvarligt det är. Serien är lång och frågan är hur villiga de är att chansa med dessa spelare i detta skede av säsongen. Gormley har en allvarlig hjärnskakning sedan tidigare.

Örebro kommer till spel med fullt lag. Någon Rodrigo Abols lär vi inte få se i Örebro någon gång snart om vi ska lita på vad han sa när han åkte. Han kommer att kriga där borta i Nordamerika. Gissningsvis är det Dominik Furch som står igen. Tjecken är outtröttlig verkligen, vilket är lite synd för Jonas Arntzen som varit bra i de matcher han stått.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *