Förlust i Göteborg

Förlust i Göteborg

Utvisningarna i denna match skulle visa sig vara helt matchavgörande. Örebro är SHL:s mest frekvent utvisade lag, men denna kväll vet jag inte om jag riktigt kan skylla på gamla synder. Domarna var helt enkelt extremt petiga inledningsvis, åt båda håll måste sägas.

Örebro gjorde en riktigt bra första period och det var en bra hockeymatch av båda lagen. Örebro gjorde 0-1 i powerplay omgående. Powerplayträningen betalade för sig direkt. Sakari Salminen serverade Ryan Stoa i slottet som slog in pucken i krysset. Snyggt och effektivt.

Frölunda skulle sedan kvittera när de fick spela powerplay. Det var snabb puckrörelse som lyckades krympa Örebros box ordentligt. Tyvärr svårt att värja sig emot.

Frölunda var det klart starkare laget i andra perioden. Inte mycket att säga om det. De fick ett nytt powerplay tidigt och de utnyttjade det för 2-1. Lite mer än halvvägs in i perioden skulle även 3-1 komma. Nicklas Lasu kastade in en puck på mål efter att Frölunda haft tryck i Örebros zon under en längre tid och den gick lite turligt in via Kristian Näkyväs ben.

I tredje perioden var det sedan mestadels Örebro som försökte göra något. Frölunda hade tydligt ställt om till att bara försöka spela av matchen och ligga på kontring. Det gav dem ingenting, men Örebro lyckades inte heller utnyttja spelövertaget. Man skapade chanser, bra chanser, men Johan Mattson i målet gjorde en riktigt bra match.

Shane Harper gav sedan bort pucken till Patrik Carlsson när Örebro hade tagit ut en för kvällen extremt bra Dominik Furch. Resultat 4-1 var med andra ord lite i överkant, men gör man inte mål på sina chanser då blir det inte bättre än såhär.

Bromés känslor i intervjun efteråt speglade nog mycket. Örebro utnyttjade inte sina chanser. En del av dem spelade man bort sig själva. Det var irriterat och säkert frustrerat. Örebro gör en bra första period, en inte alls bra andra period och en ineffektiv tredje period. Jag förstår om de inte alls är nöjda med detta.

Det var inte en match där Örebro kom upp i normal nivå hela matchen helt enkelt och gör man inte det mot självaste Frölunda, ja då ska det mycket till för att man ska vinna. Nu gäller det att reda ut detta, samla ihop sig och sedan ta ut det på Malmö på lördag. Det luktar slutsålt snart så det kommer att bli fest på läktaren i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *