Inför Mora – Örebro 13/11

Inför Mora – Örebro 13/11

Lättnadens suck kommer ut när man vaknar upp och man inser att det äntligen är dags för match igen. Örebro har sett till att vila ordentligt under uppehållet, undantaget Linus Arnesson som varit och spelat med Tre Kronor, och samlades igen först i fredags. Under uppehållet skedde ett par förändringar i laget. Först och främst har den ”sista” spelaren anslutit till laget: Patrik Virta.

Den unga finländaren slog igenom med dunder och brak i Liiga förra säsongen och fick i och med det kontrakt med KHL-laget Slovan Bratislava. Där hamnade han i en roll som inte stämde överens med hur han borde spela och när Örebro åter igen visade intresse var det inte mycket att diskutera utan han och klubben bröt kontraktet och flyget gick till Sverige, SHL och Örebro.

Ingen spelare har lämnat, men Tyson Spink har tyvärr lyckats skada axeln igen. Inte samma som senast utan den andra, men det är samma typ av skada. Med andra ord är det vila i ett antal veckor som gäller från och med nu. I det läget hade man ju hoppats att Viktor Lodin åter skulle vara aktuell för A-lagsspel, men å andra sidan är det ganska trångt redan med Mastomäki, Olsson, Tylor Spink och Gustafsson som slåss om den speltid som blir över.

Som det sett ut på träningarna kommer Marcus Weinstock att kliva tillbaka till kedjan med Tom Wandell och Jere Sallinen. Patrik Virta går in mellan Anton Hedman och Aaron Palushaj, och Rodrigo Abols centrar då mellan Shane Harper och Jordan Boucher. Vem som blir extraforward av Spink, Gustafsson och Olsson får vi vänta och se, men det brukar vara den sistnämnda.

I Mora verkar det vara främst på målvaktssidan som det hänt saker. Christian Engstrand gick föga förvånande sönder för ett tag sedan och har en bit kvar till startklar. Janne Juvonen har värvats in från HC Innsbruck där han kanske inte rosat marknaden direkt. Han var en fullt duglig målvakt i Liiga innan han drog till Österrike, men någon supervärvning vet jag inte om det är direkt. Fungerar säkert som en backup till Engstrand när han väl är hel. Jag skriver så klart detta med risken att han står på huvudet och stoppar allt ikväll.

Daniel Grillfors och Toms Skogs har varit skadedrabbade och verkar fortsatt saknas.

Örebro vann det första mötet och borde vara favoriter ikväll. Matchen börjar 19.00 som vanligt och sänds på Cmore Live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *