Mindre rolig förlust mot Mora

Mindre rolig förlust mot Mora

Jag kan tycka att Örebro var det snäppet bättre laget större delen av matchen igår, men det går inte att komma ifrån ändå att Mora kändes lite mer taggade och var lite mer på tårna. Det känns motsägelsefullt att samtidigt tycka Örebro var bättre, men du kan kämpa dig blodig och inte åstadkomma någonting medan andra kan glida runt och knappt anstränga sig och ändå göra en massa poäng.

Igår var det inte så många spelare som åstadkom mycket alls. Antalet riktigt heta målchanser var ganska få och på det var det två målvakter som var helt OK. Att boxplay varit en jobbig del av spelet för Örebro är ingen hemlighet och igår var inget undantag. Båda målen kom i boxplay, men jag kan förlåta att man släpper in i spel med bara tre man på isen. Det andra, eller rättare sagt det första, var däremot inget märkvärdigt alls och borde inte få hända.

Den första perioden var nog den bästa från Örebro. Efter det kändes det som att Mora ställde upp bättre och även när Örebro tog sig in i zon var det inte ofta det blev riktigt farligt. Palushaj kändes för ensam. Weinstock får det inte riktigt att stämma tillsammans med Wandell och Sallinen. Den sistnämnda har en bra bit kvar till sin högstanivå fortfarande.

Kedjan med Abols, Harper och Boucher känns häftig på sätt och vis. Det är tre personer som har hyfsad fart och kan dribbla lite, men tillsammans känns det som att den kedjan är väldigt obalanserad. Man fick nästan lite intrycket av att Abols var besviken på att bli nerpetad. Jag kan tycka han borde få fortsatt med Palushaj och någon mer.

Mora kändes som de var mer intresserade av att vinna samtidigt som de fick hjälp av Örebro genom många svaga utvisningar. Patrik Virta stod för två av dessa, men man måste ge honom mer tid att komma in i spelet. Jag tror hela den här matchen kan fungera som en väckarklocka för laget, inte bara för honom.

Örebro kändes inte riktigt där och det var många spelare som inte kändes som de kom upp i nivå. Samtidigt kändes det som att det saknades kemi på många ställen. Det flöt inte. Visst, Sundblad hade kastat om i kedjorna, men nog måste det kunna klaffa bättre än såhär?

Det var viktiga poäng som tappades igår och imorgon väntar Rögle. Ingen rolig motståndare. Örebro behöver verkligen vinna annars riskerar man att fastna i bottenstriden istället för att faktiskt ha en chans på topp 10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *