Inför Mora – Örebro

Inför Mora – Örebro

Snacka om att SHL lyckats pricka in ett riktigt känslomöte i sin planering. Att både Örebro och Mora skulle ligga i botten av tabellen nu när det är nästan färdigspelat var kanske ingen högoddsare, men att det skulle vara såhär jämnt var nog en ren lyckträff av planeraren.

Jag har haft turen att vara uppslukad av möten under dagen och inte kunnat tänka på matchen, men nu när allt drar ihop sig känner jag magen dra ihop sig och nerverna börjar göra sig påminda. Det är inte roligt någonstans, men jag skulle inte byta detta mot något annat.

Som helhjärtad sportsupporter krävs det nog en viss masochistisk läggning. Man måste kunna härda ut och nästan gilla lägen som dessa för att kunna härda ut och överleva. Man blir inte långvarig som supporter till ett bottengäng annars.

Den som påstår att Örebropubliken är medgångssupportrar har verkligen inte fattat någonting om vad vi som älskar staden och dess idrottslag ständigt får lida oss igenom utan några stora framgångar att visa på för det.

Örebro har i allra högsta grad fördel inför kvällens match. Även om Mora vinner kommer Örebro att ligga före i tabellen. De har så pass mycket bättre målskillnad att det spelar nästan ingen roll vad resultatet blir, men det är tyvärr en match kvar efter det.

Om Örebro tar två eller fler poäng idag är det klart. Alla andra resultat betyder att Mora fortfarande har en chans.

Formmässigt har båda lagen börjat vinna matcher, men när Örebro har spelat riktigt bra ishockey och fått tillbaka sin målvaktshjälte igen har Mora kanske mer vunnit på inspiration. Mora har också vunnit två raka, men insatserna har nog inte övertygat på samma sätt annat än att de lyckats klamra sig kvar på något vis, och det måste Örebro vara vakna på. Mora kommer inte att ge upp oavsett hur bra Örebro spelar.

Det kommer att bli säsongens jobbigaste match att genomlida. Utan tvivel.

Kanalen är Cmore Sport och matchen börjar 19.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *