Örebro rullade upp Karlskrona ordentligt

Örebro rullade upp Karlskrona ordentligt

Den stora ångesten som fanns inför matchen är svår att beskriva. Det är en känsla som nog bara supportrar för lag som slåss om sin överlevnad någonsin får uppleva. Det är ingen rolig känsla heller. Inledningsvis i matchen såg det lite krampaktigt ut för Örebro och när Cory Murphy satte en puck i ribban under deras första powerplay var magkatarren inte långt bort.

Örebro tänkte dock lindra min smärta genom att mot slutet av perioden göra mål, i powerplay, genom MVP Tom Wandell. Innan dess hade Örebro spelat upp sig och tagit över spelet något. Det började se ut som det gjort under de senaste matcherna med ett bra grundspel.

I andra perioden så släppte de loss rejält. Andra målet kom redan två minuter in när Daniel Viksten kom i full fart och skickade in pucken mellan Johannes Jönsson och stolpen i en glipa som bara han såg. Jag vet inte hur han såg den eller hur han fick in pucken där, men jag är glad han gjorde det. Han är en målskytt av rang när han vill och kan.

Kort efteråt serverade Marcus Weinstock en monsterpass över hela banan till Tylor Spink som var skoningslös och satte pucken lågt på plockhandsksidan fri med Jönsson. Men varför stanna där? Ett par minuter senare bestämde sig Sakari Manninen och Christopher Mastomäki att rulla upp hela Karlskrona kommun och ge Daniel Viksten öppet mål för hans andra för kvällen. Viksten hade på det fler bra chanser och en klockren stolpträff. Ett hattrick var inte långt borta.

Det blev tyvärr inte mer än 4-0 efter andra perioden, men någon som var förvånansvärt frånvarande i poängprotokollet var Anton Hedman. Det skulle det bli ändring på när han serverade Joakim Andersson framför mål och 5-0 i baken för KHK var ett faktum. Örebro spelade av matchen med bravur. Det blev under stunder ganska många puckar som bara dumpades ut ur egen zon, men när Karlskrona hade så svårt att ta sig in i zon fanns det nog ändå fog för det.

Eero Kilpeläinen fortsätter att vara säkerheten själv. Han kan mycket väl vara SHL:s bästa målvakt just nu. Killen tar allt och lite till. Örebro överlag har rest sig något enormt de tre senaste matcherna.

Att då Brynäs går och lägger sig platt mot Mora gör det hela aningen bittert. Nu har Örebro fortsatt allt i egna händer och det är bra händer, men kändes ändå som att det var nära att det kunde varit klart redan igår.

Nu väntar istället ett rent ödesmöte mellan just Mora och Örebro imorgon torsdag. Magontet lär komma tillbaka under morgondagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *