Inför Örebro – Brynäs

Inför Örebro – Brynäs

Det är dags att Örebro rycker upp sig nu. Att förlora mot Färjestad finns det ingen skam i. Hur man gjorde det går däremot att ifrågasätta. Färjestad fick göra alldeles för enkla mål helt enkelt. Motståndarna måste få jobba hårdare för målen, och det fick de verkligen göra i inledningen av serien.

Örebro må ha något av ett budgetlag i år, men så som de inledde serien kändes det verkligen som ett helgjutet gäng som köpt en spelidé och skulle utföra den till varje pris. Den inställningen har tyvärr falnat lite på slutet. Det är dags att de hittar tillbaka till den.

Nu kommer Brynäs på besök. Ett lag med en diger skadelista och ett självförtroende kört i botten. De må ha vunnit sin senaste match mot Karlskrona, men det satt långt inne efter att de faktiskt inte ens lyckats kontrollera spelet under de två första perioderna. En storspelande målvakt och en vass förstalina grundlade segern. I övrigt finns det fortfarande mycket som är tveksamt i laget.

Viktor Ekbom utgick senast och måste även han genom gå hjärnskakningstrappan. Den som Christopher Mastomäki just nu jobbar sig igenom. Libor Hudacek närmar sig comeback och verkar gå in på sin vanliga plats bredvid Marcus Weinstock och Joakim Andersson. Den sistnämnde som börjar komma igång på riktigt nu.

Det stora frågetecknet i laget är dock om bröderna Spink kan vända på sin dåliga form. Det målades senast, men det drogs också flera utvisningar och många tveksamma byten. Om de bara lyckas höja sin lägstanivå, köra kortare byten och gå mer på mål istället för att ständigt vända ut mot sargen och spela ner bakom mål kanske det kan lossna lite.

Utan Ekbom har Örebro bara sex ordinarie backar igen och det är tyvärr en av de stabilare defensiva backarna som är borta. Spetsbackarna Todd och Bartley har tyvärr inte alls klarat av det defensiva arbete som man hade hoppats, framförallt den senare i alla fall. Att Todd kunde var en fara i egen zon visste vi.

Förstalinan med Wandell, Sallinen och Manninen har fortsatt spela bra med massor av puckinnehav, men lite ineffektiva. Jag hoppas formen håller i sig för om de också börjar dippa då kan det bli riktigt jobbigt för Örebro just nu.

Pucken släpps 18.00 och sänds på Cmore Sport om man av någon anledning inte kan ta sig till arenan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *