Inför Örebro – Brynäs

Inför Örebro – Brynäs

Örebro vann gårdagens match mot samarbetsklubben Vita Hästen med 4-2. Det var en match där Örebro visade att man hade en växel till samtidigt som man inte alltid använde den. Lägstanivån var helt enkelt låg nog för att Vita Hästen skulle bli jobbiga för dem emellanåt. Allt som allt gick det dock som planerat och laget kunde vända hem med en seger till i bagaget. Härnäst väntar det troligtvis starkaste motståndet hittills, Brynäs. SHL-konkurrenten har tagit fem raka segrar under försäsongen. Brynäs försäsong har bestått av uteslutande svenskt motstånd: AIK, Leksand, Almtuna, Karlskrona och Djurgården. Kvalitetsmässigt känns det som att det är liknande nivå som Örebros motståndare, men Brynäs har gått segrande ur alla matcher.

Örebros spel har sett bättre och bättre ut under hela försäsongen. Spelet såg inte alls bra ut mot Almtuna och efter några jämna matcher mot Lahti Pelicans och Ocelari Trinec i Slovakien där det blev förluster fick laget ordentlig islossning i sista matchen mot HK Poprad. Laget vände sedan hem för att möta Leksand några dagar senare och där kändes det inte som att man riktigt fick till högstanivån. Leksand lyckades stressa Örebro bra och vann en del puck på det. Detta såg mycket bättre ut i gårdagens match mot Vita Hästen, men spelet i egen zon kan fortfarande bli mycket bättre.

Det sades att man tränat mycket powerplay under inledningen av försäsongen och även om det inte klaffade först har spelarna börjat hitta varandra och målen har kommit. Tyvärr ser inte boxplay lika bra ut som förra året, men då hade vi också ett av seriens bästa spel med en man mindre. Laget behöver nå upp till samma standard där om det ska bli någon direktplats till slutspelet. Framförallt som dumma och onödiga utvisningar funnits i varje match under försäsongen.

Det vi kan räkna med imorgon är ett Brynäs som bara trampar och kör. Det kommer åkas skridskor som bara den. Både Leksand och Vita Hästen har liknande spel, men de är också sämre lag överlag. Brynäs kommer bli en bra värdemätare inför SHL-premiären mot Färjestad.  Skulle det sluta med förlust väntar sedan Karlskrona 13/9 där laget förhoppningsvis kan reparera lite av det sargade självförtroendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *