Brynäs blev för svårt för Örebro

Brynäs blev för svårt för Örebro

De var en pigg öppning av Örebro Hockey i matchen mot Brynäs, men tyvärr skulle det inte räcka. Den första halvan av första perioden var det ett kreativt och alert Örebro som hade det mesta av spelet, men Brynäs skulle äta sig in i matchen. Inte minst tack vare mindre smarta utvisningar på Alexander Hellström och Siim Liivik. Det är något jag varit rädd för inför säsongen och det kändes inte bra att se det hända.

Det gäller att hålla sig på rätt sida om rättesnöret samtidigt som man spelar tufft. Det klarade man inte av idag. Det blev 1-0 till Brynäs i powerplay mot slutet av perioden och även om Örebro skulle kvittera tidigt i andra genom Libor Hudacek, på pass av Marcus Weinstock, skulle Brynäs ta över spelet och matchen.

De gjorde först 2-1 och sedan 3-1 innan perioden var över. Örebro tappade mer och mer av spelet medan Brynäs bara ökade och i tredje skulle sedan 4-1 komma och Örebro verkade inte nära att reducera. Inte ens när de fick chansen att spela powerplay. Men man ska aldrig säga aldrig för helt plötsligt kom Petr Zamorsky loss och kunde avlossa en kanon som gick i sargen och frispelade Tom Wandell Kalle Olsson som kunde lägga in pucken till 4-2.

Av bara farten gjorde sedan Gustaf Franzén sitt första mål när han gick på full offensiv vid tekning och skickade in pucken via gamle Örebro-backen Ryan Gunderson. Med tanke på matchbilden upp till dess kan man lugnt säga att det kom som från ingenstans. Det skulle inte hända så mycket mer efter det dock, utan Brynäs höll undan och kunde ta sin sjätte raka seger på försäsongen.

Örebro står nu på 3 vinster och 3 förluster, men viktigast att ta med sig från denna matchen är nog ändå att de har en bra högstanivå, men lägstanivån är fortfarande för låg. Samtidigt måste de sluta ta dessa onödiga utvisningar. Det straffar bara det egna laget. Kul för Franzén att få måla och att Weinstock och Hudacek fortsätter visa kemi. Förstakedjan började bra, men försvann sedan i matchen.

Brynäs kan bli farliga i år, även om de släppte till två lite enkla på slutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *