Inför Örebro – Djurgården

Inför Örebro – Djurgården

Örebro Hockey har inlett försäsongen på ett lovande sätt. Även om man torskade mot AIK i första matchen följde man upp det med att vinna tre raka och ta hem Köln Cup. I de två första matcherna mot Köln och Rögle vann man övertygande och i den tredje mot Lugano fick man det tuffare, men lyckades ändå vinna till slut.

Djurgården å sin sida har besegrat Almtuna med 4-3, förlorat mot Mora med 0-2, vunnit med 3-1 mot Brynäs och sedan torskat mot ett All-star-lag med 4-6. Den sista matchen är kanske svårt att lägga någon större vikt vid.

Örebro som har en bred trupp kommer att vila ett par spelare: Joakim och Jonathan Andersson, Kalle Olsson och Christopher Mastomäki, enligt NA. Det är rena försiktighetsåtgärder från Örebros sida.

Varken Örebro eller Djurgården är kanske lag som får backkännare att dregla hysteriskt. Framförallt Djurgården har fått en del kritik över sin svaga backlinje, medan Örebros kanske kommit undan lite från den värsta kritiken då den är väldigt svår att bedöma.

Båda lagen vill spela en hockey med mycket skridskoåkning och vi kommer säkert få se en hög press från Djurgården. Det ska bli intressant att se hur Örebro lyckas lösa den och om man lyckas göra desamma mot Djurgårdens backar för att vinna puck högt upp i banan.

Djurgårdens stora nyförvärv inför denna säsong är annars Joacim Eriksson i målet, Tom Nilsson på backsidan och Andreas Engqvist på forwardssidan. Eriksson är en väldigt bra målvakt på SHL-nivå och om Engqvist får vara hel och kommer upp i gammal god form kan han vara en riktigt stark förstärkning.

Djurgården kommer troligen vara ett lag som Örebro får tampas med i samma region av tabellen så matchen kan bli en bra värdemätare lagen emellan. Matchen spelas i morgon tisdag i Köping för den som har nära eller kan tänka sig åka hela vägen dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *