Corsi / Skottanalys: Örebro – Djurgården

Corsi / Skottanalys: Örebro – Djurgården

Örebro är tillbaka på hemmaplan och firade det med att spela match mot Djurgården, i Köping. En match jag hade hoppats skulle bli en bra värdemätare, men då Örebro kom till start med ett ganska decimerat lag och samtidigt kört ett hårt träningspass på morgonen blev matchen inte riktigt vad jag hoppats på. Efter andra perioden orkade inte Örebro hänga med längre. Orken var slut. Djurgården vann rättvist till slut med 4-2 efter att Marcus Weinstock kvitterat i slutet av tredje perioden, men bort sett första perioden var det mest Djurgården som fick spela med pucken.

PB_90 har tagit en titt på skottstatistiken och nedan finner ni hans kommentarer till matchen.

Laguppställning

Backarna

Arvid Aronsson sticker ut med en i jämförelse ganska hygglig corsi (men ändå under 50%). Hellström och Arnesson sticker ut negativt. Hellströms 14% är inte vackert, men värre kommer det bli bland forwards.

Forwards

Glenn och Jellvert i topp följda av Franzén och Manninen. Fjärdekedjan hade det oerhört tungt och ingen kommer ens över 15% i corsi, vilket såklart beror på att kedjan inte fick iväg mer än ett skott under hela matchen.

Kommentar

Riktigt usel statistik för ÖHK i denna match, men det får man väl ändå anse rimligt med den juniorbetonade truppen man ställer upp med. Laget spelade fast sig mycket i egen zon och Djurgården kunde enkelt styra bort ÖHK när de hälsade på i anfallszon.

Avgränsningar

Bra kvalitet på sändningen och i och med att sändningarna numer kommer att sändas på Cmore så kommer rapporteringen att bli lättare.

Total skottstatistik i matchen: 12-30. Det ger en corsi på 36% för hela laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *