Inför Örebro – Färjestad

Inför Örebro – Färjestad

Till kvällen kommer Örebro att ta sig an Färjestad i Karlstad. Det är två lag som brukar spela väldigt jämna matcher med mycket kamp och en hel del tacklingar. Med tiden kanske det kan bli någon form av hatkärlek lagen emellan, men det är långt kvar till känslorna man har för Karlskoga eller Västerås, eller ens Vita Hästen, än så länge.

Båda lagen har haft en första halva av serien som nog som bäst kan beskrivas som ”sådär”. Färjestad som har en av SHL:s starkaste backuppsättningar har läckt bakåt och samtidigt har inte produktionen framåt varit vad man hoppats på. Den delen av laget är dock inte alls lika namnkunnig, men fortfarande har den inte levererat efter förväntningarna.

Örebro å sin sida var tippade ungefär där man befinner sig i tabellen, men laget och klubben hade så klart mycket högre förväntningar än så. Skador på nyckelspelare och underpresterande stjärnor har gjort att den här säsongen nog mest kan beskrivas som en stor besvikelse för de flesta inblandade. Framförallt har Örebro stora problem med att få backspelet och försvarsspelet i egen zon att fungera.

Örebro får tillbaka flertalet spelare som varit borta. Till exempel är offensivt skicklige Petr Zamorsky tillbaka i laget. Siim Liivik och Kalle Olsson är dock fortsatt skadade, den senare kommer vara borta under en längre period. Gustaf Franzén är fortsatt kvar i Örebro och verkar vara en trolig ersättare. Färjestad å sin sida saknade Per Åslund och Hugo Enock innan uppehållet. Oklart om någon av dem kommer vara med ikväll.

Jag ska inte kalla det för ett derby riktigt ännu, men jag misstänker ändå att det kommer vara många Örebroare som reser upp till Karlstad trots att det är en tisdag och det kommer vara känslor i luften. Båda lagen vill försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. Det borde kunna bli en underhållande match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *