Ny klar bortaförlust

Ny klar bortaförlust

Uppehållet är över och man hoppades få se ett Örebro som tog tillfället i akt för att göra en nystart och lägga gamla synder bakom sig. Så blev inte fallet utan Örebro mer eller mindre omgående föll tillbaka i samma bisarra backspel där man förlorar sargdueller, ger bort puckar i egen zon, misslyckas med rensningar och viktigast av allt: totalt misslyckas med att komma ut ur egen zon med pucken i behåll.

Kontrollerade utfarter ur egen zon är en extremt viktig komponent i dagens hockey. Det skulle absolut inte förvåna mig om den statistik som finns visar att Örebro är inte bara sämst i SHL på det. De är det med så bred marginal att det hela är snudd på skrattretande. När det sedan kombineras med en oförmåga att bara lyfta ut pucken ur zon när man inte hittar några andra alternativ är det inte konstigt att laget ligger där de gör.

Örebro måste lyfta sitt spel i den egna zonen. Även om en spelare vinner en sargduell idag är det alltför ofta att pucken sedan slås bort på grund av att man antingen inte har en ledig kamrat att spela till eller för att man misslyckas med passningen. Att inte kunna slå en femmeters passning på bladet är helt oacceptabelt av spelaren, men om det konsekvent inte finns en medspelare att passa till tyder det snarare på ett systemfel än något annat.

Om spelarna inte klarar av systemet får man kanske anpassa systemet till det material man har? Örebros backsida klarar idag inte av att spela sig ur zon. Det är ett stort problem.

Det faktum att man inte lyckats reda ut detta efter så många matcher med så många upprepade fel stör mig mer än något annat. Jag vet att Johan Tornberg är en statistiknörd. Jag vet att det kollas massor på video. Därför måste jag ändå tycka att det är svagt att man inte lyckas lyfta spelet på ett eller annat sätt.

Det finns inte mycket att säga om dagens förlust. Det blev 6-4 i baken och det var på inga vis orättvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *