Inför Örebro – Färjestad 31/10

Inför Örebro – Färjestad 31/10

Slutsålt. 5500 personer har redan köpt sin biljett och det hände med en dag kvar till match. Hockeyfebern är utan tvekan tillbaka i Örebro. Vanligtvis behöver man vänta till matchdag innan det säljs ut. Laget ligger just nu trea med en match mindre spelad än Rögle som är tvåa. Precis före dagens motståndare.

Färjestad kommer till Behrn Arean och ska försöka knäcka nöten som är Örebro Hockey. Det är två av seriens mest målglada lag som möts och Färjestad är det vassare av de två, offensivt alltså. Färjestad må ha gjort 11 mål fler, mycket tack vare sin storvinst mot Oskarshamn, men har också släppt in 8 mål fler.

Färjestads försvarsspel har överlag inte varit speciellt imponerande. Deras 43 insläppta är faktiskt i nivå med bottenlagen i serien, men tack och lov för dem har dem en offensiv som väger upp det. Får Örebro stopp på offensiven borde de kunna skapa ordentligt tryck mot Färjestads kasse. Arvid Holm och Markus Svensson ligger runt 88% i räddningsprocent dessutom.

Färjestad har faktiskt en av ligans sämsta Corsi (47,62%) och en PDO på 103,34%. Trots sin väldigt namnkunniga spelartrupp verkar de alltså inte spela överdrivet bra över hela isen. Framförallt defensiven har stora brister samtidigt som skyttet är extremt lyckosamt just nu.

Örebro i sin tur har fallit tillbaka till en mer normal PDO på 102,63%, vilket fortfarande är lite högt, men i kombination med en positiv Corsi (50,93%) är det inte lika ohållbart som siffrorna för Färjestad.

De har Viktor Lodin borta på grund av sjukdom och Rasmus Rissanen har vilat från träningarna i veckan på grund av en känning, men spelar ikväll. På hans plats har Erik Norén och Alfred Barklund spelat under träningarna, men ingen av dem kommer att vara med  ikvälldå Stefan Warg är extraback istället.

Boucher som sett het ut på träning, enligt NA, kommer troligen att få lite mer speltid denna match i och med att Lodin är borta, och jag hoppas att han tar chansen nu att visa att poängen under försäsongen inte var en tillfällighet.

Dags att vandra ner till ett fullsatt Behrn Arena. Forza rödvitt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *