Så jäkla enkelt, igen

Så jäkla enkelt, igen

Ett schweiziskt urverk kuggar i rätt bra. Örebro Hockey kuggar i på ett sätt som ställer dem i skamvrån. Åttonde segern på de senaste nio matcherna skojar man inte bort och läser man SHL-tabellen ler man brett som Örebroare. Det här har aldrig hänt innan i Örebro Hockeys historia och det mest fantastiska är att laget förtjänar det.

De jobbar kopiöst hårt, de hjälper varandra och alla har köpt Niklas, Jörgens och Christers spel, och vilket spel det är! Som Örebroare är det svårt att riktigt greppa vad det är som händer. Det är svårt att inte jämföra med ÖSK fotboll som är den eviga medelmåttan i svensk fotboll och Örebro Hockey har bara spelat hyfsat bra en enda säsong tidigare och då levde man mycket på Derek Ryan och Julius Hudacek.

Tanken har nog ändå slagit många: tänk om Örebro Hockey också ska bli ett lag som typ bara existerar i högsta serien? De liksom bara finns där. Aldrig riktigt nära att vinna, och oftast är det en fråga om att inte hamn på fel sida om strecket. Det spel som laget nu ändå visar upp får i alla fall mig att känna mig lite lättad och gör det möjligt att trycka bort den där förbannelsen som verkar vila över ÖSK.

Matchen då? Jo Örebro tog kommandot och ledningen efter 31 sekunder och släppte väl egentligen aldrig taktpinnen. Visst fick Färjestad någon kontring och något längre anfall i andra perioden, men det var inget snack som att detta var Örebros match och Färjestad var mest bara här för att man behövde ett lag att spela emot så man kunde kassera in sina tre poäng enligt konstens alla regler.

Örebro vinner till slut med 5-2. Örebro bjuder dem på i alla fall det andra målet och det första inleddes väl av slarv från Örebro. Rasmus Rissanen kändes sig lite risig inför matchen, men han tyckte väl det kändes OK. Då kliver han in och gör 1+1 och är +5! Han måste få en chans i Lejonen snart. Man kan inte blunda för honom i Finland länge till.

Stefan Warg var extraback och spelade ändå över 13 minuter, vilket var mer än Lukas Pilö fick. Han var inne på båda baklängesmålen, men det andra kan man nog inte lasta honom direkt för. Han stod också för en assist när en av hans patenterade dumpar bredvid mål äntligen hittade en medspelare på andra sidan kassen. Han har fortsatt lite svårt att spela sig ur zon, men stod inte får några direkta tabbar, vilket får ses som positivt.

Linus Öberg var den som snappade upp pucken och gjorde sitt första SHL-mål. Den killen har utan tvekan spelat till sig en plats i laguppställningen. Jordan Boucher som spelade i samma lina såg också riktigt pigg ut och hade en puck i mål, men fick det bortdömt efter att domarna ansett att Öberg stört målvakten. Som Örebroare kan jag tycka att Öberg blir intryckt i målvakten, men men.

Annars är det just laget Örebro som gör detta möjligt. Jag är grymt imponerade helt enkelt. Det här är hockey när den är som allra bäst och av ett lag som bara strålar av självförtroende och lust till hockey. De är två i serien eftersom Frölunda har bättre målskillnad, men efter lördag kan det nog vara så att Örebro toppar tabellen och då hoppas jag krogarna i Örebro är beredda på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *