Inför Örebro – Färjestad

Inför Örebro – Färjestad

Ingen mening med att försöka förstå vad som hände i tisdags. Nu är det dags för nästa match mot Färjestad. Sist de var på besök i Behrn Arena fick vi se något av den bästa ishockey som spelats här på väldigt lång tid. Om Örebro hade det ganska tungt innan uppehållet så hade även Färjestad det lite tyngre de med, men kanske inte riktigt på samma nivå.

Efter uppehållet har lagen haft lite likartad form med två segrar och två förluster. Färjestad har dock inte haft samma dipp som Örebro, men de har kanske inte imponerat i alla matcher heller. Det känns som en aningen oviss match på så vis, men Örebro som är väldigt starka hemma och vann senast lagen möttes borde ändå ha ett litet övertag.

Varken Libor Hudacek eller Christopher Mastomäki finns med i den här matchen heller. Mastomäki måste klara hjärnskakningstrappan och Hudaceks axel är inte hundra ännu, men han kan eventuellt vara tillbaka på lördag. I övrigt ska det vara samma lag som senast. Eventuellt att det kastas om lite i kedjorna.

Olsson var het, kanske rent av för het, tillsammans med Weinstock och Andersson. Vi får se om han får fortsätta där. Bröderna Spink är inne i en ordentlig svacka, men jag ser inte att de går att bänka just nu med tanke på den frånvaro som finns.

Axel Brage kommer att stå. Inget som direkt borde oroa någon längre med tanke på det eminenta spel han visat upp i år.

Även om Färjestad kanske inte spelat perfekt vann de ändå senast mot Växjö och bröt deras långa vinstrad. Det är ett lag med en hög högstanivå och en hög effektivitet, men det fick Örebro hejd på senast. Anton Grundel och Alexander Johansson är båda långtidsskadade tillsammans med Ole-Kristian Tollefsen som dras med sviterna av sin hjärnskakning. Fabian Zetterlund är avstängd för sin knätackling på Daniel Rahimi Noah Welsh i förra matchen.

Matchen börjar 19.00 och har man inte möjlighet att gå ner, kanske för att det är slutsålt (hoppas jag det blir i alla fall), sänds matchen på Cmore Hockey. Det verkar rent av vara omgångens match i och med det, vilket vore typiskt eftersom vi Örebroare då inte ens kan ta del av det eftersom vi är i arenan.

2 svar på ”Inför Örebro – Färjestad

  1. En liten rättelse bara angående Zetterlunds tackling. Den var på welch. Rahimi är avstängd på grund av en likadan tackling. Annars trevlig läsning. Hoppas på en bra match imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *