Inför Örebro – Färjestad

Inför Örebro – Färjestad

Tjugo matcher är spelade och Örebro ligger just nu på elfte plats i SHL. Det är en bra bit längre ned än målsättningen var inför säsongen. Att man sedan saknar en av sina tänkta stjärnvärvningar ursäktar inte riktigt hur dåligt laget gått mellan varven. Efter att ha haft en djupare svacka har laget sakta men säkert börjat spela upp sig och stod för en godkänd insats i cirka 50 minuter senast mot Brynäs.

Tyvärr räckte det bara till 1 poäng efter förlust i förlängningen, men det fanns ändå bra saker att ta med sig. Ikväll står Färjestad för motståndet. De kommer till Örebro efter seger mot ett svagt Skellefteå, men hade innan det tre raka förluster. Senast lagen möttes var i premiären där det blev ett sent avgörande där Örebro nog tyvärr slarvade bort minst 1 poäng i det mötet.

Färjestad fick nyligen tillbaka Joel Eriksson Ek efter att Minnesota valt att inte ge honom mer speltid i NHL. Han stod ändå för 2 mål och 3 assist på 9 matcher, men de ville att han skulle få mer speltid för att utvecklas bättre. Det är en klasspelare att se upp med. Annars är Färjestads backsida den kanske mest namnkunniga i serien, men det har inte hjälpt dem från att släppa in flest mål av lagen på slutspelsplats.

Medan Örebro letat efter sitt spel har Färjestad haft en ganska klart spelmodell klar redan i inledningen av säsongen och även om det inte stämde helt i början fick de medstuds till slut och klättrade upp bra i tabellen. Båda lagen verkar ha mer eller mindre fullt lag inför kvällens match. Senast de möttes var det en tajt och underhållande match. Låt oss hoppas på något liknande, men med roligare utgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *