Seger mot Färjestad

Seger mot Färjestad

”Så jävla enkelt!” skanderade 14-3 när matchen var över. Jag vet inte om jag håller med om det. Försvarsspelet i egen zon ledde till en del ganska onödiga bjudningar och det fanns stunder Färjestad snurrade på bra i Örebros zon även om de inte lyckades göra mål. Det är dock det som det hela föll på, de gjorde inte mål.

Den första perioden var ingen rolig session med hockey. Det var avblåsningar om vartannat. Var det inte icing var det puck över sarg. Sönderhackad. Det roliga med perioden var ändå att Örebro tog ledningen på ett snyggt backskott från Peter Andersson på pass från Greg Squires. Squires som för övrigt gjorde en ny jättematch. Den killen har inte bara gått framåt sedan förra året, han dominerar.

Den andra perioden var ganska jämn, men Färjestad hade bäst tryck stundvis. Dock inget överväldigande utan Örebro lyckades reda ut det mesta, även om det kunde ta lite tid och de hade svårt att få ut pucken ur zon emellanåt. Det första ganska bedrövliga powerplay-tillfället följdes upp av ett mycket bättre sådant, men inget mål. Boxplay-spelet var samtidigt tillfredsställande, men inte lysande.

Den tredje perioden skulle bjuda på en bländande period av ishockey från Örebro. Det var riktigt roligt att kolla på när Örebro snurrade och jobbade sig fram till lägen. Mer sådant i framtiden tack! När Marcus Weinstock sedan stack upp i kontring och lyckades trycka sig in framför mål för att skjuta kunde Libor Hudacek påpassligt stöta in returen. Publiken han knappt sätta sig innan Joel Mustonen sköt upp pucken i Lars Haugens plockhandskryss elva sekunder senare.

Örebro fortsatte att spela bra en period till, men drog tyvärr på sig flera ganska onödiga utvisningar under de sista tio minuterna. Även om Färjestad lyckades reducera en gång skulle hockeygudarna vara på Örebros sida denna gång. Färjestad fick ett mål bortdömt för spelare i målgården, vilket jag kan tycka kändes aningen konstigt, men jag ska inte klaga.

Örebro stod sedan upp bra och kunde spela hem tre poäng. Axel Brage var en jätte i målet och förtjänade verkligen att utnämnas till matchens lirare. Förstakedjan var bra, framförallt i offensiv zon. Deras spel i egen zon är inte alls bra, men det är fler kedjor som har problem där. Härligt att se Gustav Backström ta för sig också. Han växer varje match.

Härnäst väntar Skellefteå borta. Skellefteå ligger just nu precis ovanför Örebro i tabellen och även om de vann mot Leksand tror jag nog Örebro har aningen bättre form just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *