Inför Örebro – Frölunda 6/12

Inför Örebro – Frölunda 6/12

En ny tränartrio ska leda ett lag som underpresterat under hela november. Kommer de att kunna väcka laget? Kommer de att kunna etablera en bestående effekt? De har två matcher på sig att hålla laget flytande innan uppehållet kommer och de kan börja implementera verkliga skillnader.

Jag tror med andra ord inte att vi kommer se några större förändringar i Örebros spel ikväll, men likväl hoppas jag på en seger. Skadan på Olsson verkar bestå. I övrigt kommer vi nog få se lite nya konstellationer på isen. Lodin verkar framförallt få en mer framflyttad roll (något som jag önskat länge).

Frölundas stora frågetecken inför matchen är om Ryan Lasch spelar eller ej. Han står för en stor del av deras offensiv och framförallt är han superviktig i powerplay. Oddsen för en Örebroseger varierar ordentligt med om han spelar eller inte.

Det brukar kunna bli täta matcher mellan lagen även om Frölunda dragit det längsta strået under alla matcher de senaste två säsongerna vågar jag fortfarande hoppas på mitt rödvita lag.

Det lutar åt fullsatt. Jag hoppas det blir det. Inte så mycket för de nya tränarnas skull, men för laget. De förtjänar bättre än ynka 5000 på läktarna. Jag bryr mig inte riktigt om vad andra lag lyckas dra för folk. Jag vet vad Örebro som stad kan göra och det är det enda som betyder något.

Vi kan ju hoppas att våra finska spelare tar ett extra kliv fram dagens till ära. Jag skänker i alla fall en tanke till vårt vackra grannland i öst. Hyvää itsenäisyys!

Matchen börjar 19.00 som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *