Det var en ganska trevlig seger mot Frölunda det där

Det var en ganska trevlig seger mot Frölunda det där

Det blev 7-1 till slut och bitvis propagandahockey med inslag av spelare som såg ut att ha riktigt roligt ute på isen. Även om en del mål nog kan till skrivas kategorin ”det var fanemej på tiden” och kanske inte så mycket spelförändringar så var det uppenbart att det var ett annat spel där ute, och det gav i sin tur utdelning.

Det första målet från firma Harper-Palushaj-Abols var resultatet av ett inspel till en fri Abols som kunde lirka in pucken under målvakten. Det andra målet ett resultat av hög press från Tom Wandell där Marcus Weinstock kunde slå in returen. Nick Ebert dunkar in 3-1 från blå i powerplay. När sedan Jere Sallinen kan komma med fart, bryta in lite och sedan sätt pucken i nät då förstår man att det här är en sådan kväll där det mesta bara går in.

Tom Wandell gör snyggt 5-1 efter en indianare av Frölunda. Weinstock blir helt frispelad av Jonathan Andersson och gör 6-1 fri med målvakten. Palushaj gör sedan in 7-1 på en två-mot-etta efter att han blivit fint serverad av Shane Harper. Örebro satte sina lägen.

Örebro gör en fin match med ett avslappnat spel där man sökte fler avslut nära mål. Något som vi frågat efter. Riktigt kul att se. Min hals ömmar en hel del idag. Inte van att skrika ”JA” så mycket under en match.

Sedan gör Frölunda en bra blek insats också. De gör mål i powerplay, men i övrigt … nej det där var inte bra. Örebros boxplay fick slita idag och 80% är väl godkänt ändå. Nu gäller det att de håller sig på den nivån bara.

Eero Kilpeläinen gör en grym match mellan stolparna. Inga skitmål idag inte!

Försvarsspelet var fullt godkänt det med. Den här gången vann var det jämnt med skotten, men den här matchen ska man nog inte försöka utvärdera alltför mycket i sifferväg. Det var Örebros första match med nya tränare. Det var som gjort för proppen ur. Det gäller att hitta ett spel som fungerar nu, som får spelarna att leverera match efter match.

Nu väntar Malmö på lördag. Ett Malmö som vann på straffar, men nog inte ser alltför heta ut överlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *