Inför Örebro – Frölunda

Inför Örebro – Frölunda

Örebro Hockey har en ganska fin formkurva med tre raka segrar och tar ikväll emot ett Frölunda som öppnat SHL-säsongen bra med 16 poäng på 9 matcher. Frölundas tre senaste matcher har alla varit jämna historier, men de har förlorat två av de tre senaste med uddamålet.

I Frölunda är det Joel Lundqvist som leder lagets interna poängliga med 9 poäng, tätt följd av Johan Sundström och Henrik Tömmernes på 8 poäng. Tänkta stjärnan Casey Wellman öppnade säsongen bra, men har missat de tre senaste matcherna. Sedan får man givetvis inte glömma bort att de lyckades locka till sig Simon Hjalmarsson som än så länge inte riktigt hittat poängformen. Det är ingen spelare man ska ge utrymme oavsett form.

I Örebro är Johan Motin avstängd och jag vet inte om det behövs sägas, men Joakim Andersson är fortsatt skadad. Offensivt har mycket cirkulerat kring Libor Hudacek på sistone, men ”åldersmannen” Marcus Weinstock har också varit en stabil poängplockare med poäng i nästan varje match. Det som ska bli mest intressant är om Martin Johansson kommer få lite mer speltid ikväll då han bara hann med ett enda byte mot Djurgården.

Örebro har haft historiskt bra resultat mot Frölunda och det ska bli intressant att se hur matchen artar sig. Frölunda vill säkert hitta tillbaka in på vinnarstråket samtidigt som Örebro gärna bygger på sin segerrad.

Jag gissar att Julius Hudacek får fortsatt förtroende då han verkar hittat storformen och brukar göra bra matcher mot just Frölunda. Samtidigt lider jag lite med Axel Brage som just nu verkligen hamnat i skuggan av Hudacek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *