Niklas Johansson avlastar tränarna, utökat ansvar för Löwdahl

Niklas Johansson avlastar tränarna, utökat ansvar för Löwdahl

Örebro Hockey har nu gått ut med hur de vill att tränaruppställningen ska se ut under resten av säsongen, och som så många har önskat och bett kommer också att ske. Johan Tornberg och Lars Ivarsson kommer att fortsätta leda laget, men de kommer att få avlastning i form av Niklas Johansson som anslutit tidigare till klubben för att ta fram och etablera den så kallade Örebro-modellen.

Johansson kommer att fortsätta jobba med Örebro-modellen, men kommer framförallt att fokusera på A-laget numera i en roll där han avlastar de andra två gällande individuell spelarutveckling. Han kommer att rapportera observationer under matcherna till tränarna, men inte ta plats i båset.

Spelarutvecklingen kommer att ske tillsammans med Henrik Löwdahl som då får utökat arbetsområde med även A-laget utöver de yngre spelarna. Löwdahl kommer att ta den praktiska biten utifrån det som Johansson noterat under matcherna.

Det sades inget direkt om att någon av de två skulle bli huvudtränare, men Tornberg är den som kommer att ha snäckan i örat som Johansson pratar i. Tolka det som ni vill.

Vi gjorde ett utskick med en felaktig rubrik. Ber om ursäkt för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *