Inför Örebro Hockey – Almtuna imorgon

Inför Örebro Hockey – Almtuna imorgon

Örebro Hockey kommer inte spela en enda match på hemmaplan denna försäsong eftersom omklädningsrummen i Behrn Arena byggs om. Huruvida matcherna i Sverige kommer att streamas verkar tyvärr helt bero på matchvärdarna. I fallet med Almtuna verkar vi inte kunna se fram emot någon video utan istället blir det att lita till webben eller möjligtvis radion för live-rapport. Förhoppningsvis kommer NA eller UNT att erbjuda live-rapport. UNT och NA kommer att rapportera från matchen. Matcherna från Slovakien däremot är tanken att det ska streamas av Örebro Hockey om jag förstått rätt.

Det ska bli intressant att se hur Kenta väljer att formera laget under morgondagen då vi uppenbarligen har fler spelare än vad en normal trupp tillåter. Örebro kommer dock endast att ha sju backar tillgängliga eftersom Johan Motin har armen i gips just nu. Så mycket som det kastades runt bland backparen förra året känns det meningslöst att gissa hur dessa kommer att se ut. Speciellt när Motin och Viktor Ekbom var det enda någorlunda konsekventa paret.

Örebro har dock 14 forwards tillgängliga till matchen. Fyrphil är fortfarande inte klar för matchspel vad det verkar så jag räknar inte med att han kommer med redan nu. Det innebär att en spelare får vila och vem det blir kan jag bara gissa. Jag antar att Kenta vill se så många som möjligt i sina roller under försäsongen och om nu någon är lite krasslig kan det innebära att alla friska spelar.

Vi har några spelare som känns mer givna än andra just nu: Martin Johansson, Daniel Viksten, Tom Wandell, Joakim Andersson, Joel Mustonen, Greg Squires och Libor Hudacek. Dessa slåss troligen om platserna i top-6. Jag sätter Gustaf Franzén som en ”bubblare”. Bakom dem finns det ett gäng spelare som alla kan göra en roll i en tredje och fjärdekedja utan vidare: Marcus Weinstock, Johan Wiklander, Kalle Olsson, Kalle Jellvert, Siim Liivik och Michael Haga. Framförallt de två sista vill nog visa att de kan bidra med mer än bara gnuggande.

Jag gissar att kedjorna kommer ritas upp ungefär så, men jag kommer hålla ett öga efter matchuppställningar under morgondagen för att rapportera om hur det ser ut och hur fel eller rätt ute jag var.

Sedan har vi såklart även ”special teams”. Nu när Anders Eriksson lämnat laget ska det bli intressant att se hur boxplay-spelet kommer se ut. Vem blir Olssons nya radarpartner? Även Henrik Löwdahl var en mycket duktig spelare i numerärt underläge. Både Wandell och Andersson borde vara dugliga i den spelformen. Även Franzén som hade ett stort ansvar i Kitchener Rangers borde kunna ta tid att döda av.

I numerärt överläge hoppas jag att vi får se Dominique Heinrich en del. Han verkar vara bra på att röra på pucken och hitta sina medspelare i bra positioner. Jag skulle även vilja se Peter Andersson där som tyvärr hade en jobbig start på säsongen, men bara blev bättre och bättre. Han kan skjuta som en häst sparkar om han vill. Sedan har vi givetvis även Petr Zamorsky som vi vet vad han kan göra, men inte riktigt kom upp i nivå i alltför många matcher. Gustaf Backström skulle mycket väl kunna vara en bubblare här. Han öste in poäng under juniortiden och har känsla för offensiven.

Bland forwards hoppas jag att vi faktiskt försöker skapa riktiga powerplay-uppställningar och inte bara slänger in de vanliga kedjorna, vilket hände mer och mer mot slutet av säsongen. Det fungerade ”sådär” på sin höjd.

Oavsett hur man kommer att kunna följa matchen imorgon känns det otroligt kul att det äntligen, äntligen ska bli dags för hockey igen!

2 svar på ”Inför Örebro Hockey – Almtuna imorgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *