Inför Örebro – Karlskrona

Inför Örebro – Karlskrona

Det var en jobbig förlust borta mot Skellefteå senast, men det är bara att lägga det bakom sig och titta framåt. Flera tongivande spelare saknades då, men flera av dem kommer förhoppningsvis att vara tillbaka ikväll. Även om Axel Brage knappast kan lastas för förlusten, kommer han att få sitta på bänken ikväll i och med att Julius Hudacek vilat klart och varit stekhet i de tidigare matcherna han stått.

Det märktes alltför tydligt att kapten Viktor Ekbom saknades på isen i torsdags och att åka upp med endast sex backar var verkligen riskabelt. Det skulle sluta med att Örebros egna schweiziska armékniv Marcus Weinstock helt enkelt fick hoppa ned och spela slutet av matchen på backposition efter att Peter Andersson utgått skadad.

Status på Joel Mustonen och Michael Haga är osäkert, men besked lär komma inom kort. Oavsett lär det bli en helt annan matchbild mot Karlskrona där Örebro kommer att förväntas anfall och ha mest puck, men att Karlskrona sedan ska ställa om blixtsnabbt så fort Örebro tappar puck. Säsongen största bottennapp förra säsongen kom mot just Karlskrona, men det hoppas jag verkligen att vi inte ska behöva uppleva igen.

Jag hoppas Martin Johansson fortsätter på samma fina sätt som han gjort hittills. Samma sak kan man säga om Greg Squires och Libor Hudacek som varit väldigt giftiga.

Det är familjekväll idag, jag hoppas Örebro bjuder på ett spel som inte framkallar mängder med svordomar hos publiken. Det är väl det minsta man kan begära en sådan här kväll.

2 svar på ”Inför Örebro – Karlskrona

  1. KHK saknar ett par av sina bästa backar. Samma sak på forwardssidan. Ev är Cruseman med. Det blir en tuff nöt för KHK att knäcka Örebro borta. Nyckeln ligger (som vanligt) i spelet i egen zon o kring försvarsblå. Där har Karlskrona varit riktigt bra oftast denna säsong. Sedan gäller det att utnyttja två mot ettor o tre mot tvåor i omställningarna. Även där har KHK varit vassa så här långt. Örebro kommer att ha mest puck. Helt ok så länge de hålls på ”utsidan”.
    Jämn match?
    2-2?

    1. Där ser man. Jag hann inte sätta mig in i skadesituationen innan jag skrev detta, men om det är så illa som du säger, och Örebro får tillbaka de spelare som de saknade senast, kanske man kan hoppas på en hemma seger. Jag tror dock KHK kommer bli svåra ändå. De har en ”äcklig” disciplin som jag inte tror de kommer tumma på det minsta ikväll heller 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *