Knät det nya huvudet?

Knät det nya huvudet?

Det var nog en väldans tur att de utökade disciplinnämndens bemanning inför säsongen för nog har de haft att göra allt. Det har varit huvudtacklingar, slew foots, spearing, våld mot funktionär och nu verkar knätacklingar vara i ropet. En knätackling dessutom kan avsluta en karriär lika abrupt som en huvudtackling kan göra det.

Jag tycker dock inte att Hans Abrahamsson är inne på rätt spår när han tar upp möjligheterna kring livstidsavstängningar. Däremot är jag helt för att straffnivån höjs, framförallt för återfallsförbrytare som just Oscar Engsund som gjort att diskussionen blossat upp igen. Har man varit hos disciplinnämnden sex gånger på så kort tid som han har är det något som saknas i form av respekt och förståelse för vad man utsätter sina motspelare för.

Raffi Torres fick 41 matcher av NHL när han fult tacklade Jakob Silfverberg i huvudet på försäsongen. Det innebar att han skulle missa halva säsongen. Torres hade då varit avstängd fyra gånger redan för huvudtacklingar. NHL tvekade inte att dela ut det längsta straffet i ligans i historia när situationen krävde det. SHL har för låga straff för återfallsförbrytare helt enkelt och man kan även diskutera om det ska finnas någon preskriptionstid eller inte.

Sedan, olyckor händer och spelare blir skadade. Man kan inte hugga huvudet av alla bara för att man skadar en annan spelare. Det är inte enkelt det här, men fem matcher när man är avstängd för sjätte gången känns i klenaste laget. Vi får väl se om det blir någon Lex Engsund, men jag har mina tvivel. Det blir snarare fler foldrar, mer samtal, kors i taken och hålla tummen inför nästa säsong,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *