Inför Örebro – Karlskrona

Inför Örebro – Karlskrona

Jag vet inte riktigt vad man ska säga om Karlskronas framfart i SHL. De leder serien efter 14 omgångar och har tagit 32 poäng. Det är inget annat än imponerande. De är +16 i målskillnad, bara HV71 är bättre med +18. Skottstatistiken 296-415 är kanske inte den mest smickrande däremot och en PDO på 107,64 är verkligen helt otroligt högt efter 14 matcher. Karlskrona gör mål på 13,18% av skotten och målvakterna räddar hela 94,46%.

Som Örebro-supporter känns det lite konstigt att kritisera ett annat lag för att skjuta orimligt bra och leva på högpresterande målvakter, men i Örebros fall är siffrorna lite mer rimliga i alla fall: 102,25 PDO (90,89+11,36). Skottstatistiken däremot är faktiskt sämre med 308-428, för och emot. Det är inga roliga siffror. Örebro släpper till flest skott av alla lag och skjuter näst minst. Bara just Karlskrona skjuter mindre, men de släpper också till färre skott.

Den senaste matchen lagen emellan var ingen vidare underhållning för en person som hejar på Örebro. Karlskrona kontrade effektivt sönder Örebro som konstant körde fast i mittzon tack vare Karlskrona disciplinära styrspel. Det må vara hur tråkigt som helst att titta på, men det har fungerat riktigt bra för dem under första delen av säsongen. Om ingen annat får man unna Karlskronas supportrar framgångarna. De har visat klass i sitt bemötande med andra supportrar.

Jag hoppas verkligen Örebro gör bättre försök att ta sig in i zon än senast. Det var fruktansvärt att se dem försöka dumpa puck ned i Karlskronas zon för att bara vara tvåa på pucken och se hur Karlskrona vänder spelet snabbt som ögat och försöker skapa något av det. Örebro måste lyckas ta in pucken i zon med pucken under kontroll. Deras backar må vara stora, tunga och inte de snabbaste, men de kommer fortfarande vara först på pucken vid dumpningsförsök för Hånberg har drillat dem så pass ordentligt att de vet precis vad de ska göra i den situationen. Snälla, spela dem inte i händerna.

Med ett antal spelare tillbaka hoppas jag att Örebro kan komma ut som ett inspirerat lag och verkligen visa viljan att vinna. Några nyförvärv ska vi nog inte vänta oss till denna match. Eventuellt till lördagen då i och med att pappersgången för en utländsk spelare kan ta lite tid. Speciellt om han kommer från USA och inte ett EU-land.

Om Karlskronas framfart fortsätter tror jag vi kommer ha den mest självklara vinnaren till årets tränare någonsin inom svensk hockey. Den prestation han fått ut av sitt material är verkligen fantastisk. Ett disciplinerat kollektiv räcker långt uppenbarligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *