Skadeläget ljusare än på länge

Skadeläget ljusare än på länge

Givetvis slog det hårt när det visade sig att Petr Zamorsky skadade sig i matchen mot Sverige under Karjala Cup. En turnering där Sverige förlorade samtliga matcher och alla fortsätter att undra varför vi har dessa turneringar. I övrigt har dock skadeläget ljusnat betänkligt och tränarparet Tornberg och Ivarsson har ett angenämt problem inför torsdagens match mot Karlskrona.

NA har pratat med läkare Ulf Nordström gällande Petr Zamorsky och han verkar vara så kallad ”dag-till-dag”. Det betyder med andra ord ingen allvarlig skada, men också att det är lite svårt att avgöra vilken match han kommer spela härnäst. Med tanke på hur tidigt det är på säsongen kan jag tycka man bör vänta in honom tills han är helt friskförklarad för att inte riskera nya skador.

Joel Mustonen kunde köra för fullt på träningen igår. Siim Liivik, Bobbo Petersson och Peter Andersson var alla tillbaka i träning. Om de kommer vara 100% redo för match återstår att se, men det kommer att bli en konkurrens om speltiden i alla fall. Gustaf Franzén tar man det fortsatt lite lugnt med vad det verkar, men det är bara klokt med tanke på att han fick en hjärnskakning.

I övrigt är Rasmus Fyrphil och Joakim Andersson borta resten av säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *