Inför Örebro – Karlskrona

Inför Örebro – Karlskrona

Karlskrona  är tveklöst sist i SHL, men för Örebro innebär det på inga vis någon enkel match eller enkla poäng för den delen. Örebro har bjudit på en fruktansvärt massa mål på sistone och det försvarsspel man hade under inledningen av säsongen är som bortblåst.

Karlskrona har en seger på de fem senaste och det var en straffseger mot Rögle. De slog även Mora två matcher innan dess, men överlag är Karlskrona kanske det enda lag som kan visa upp en sämre form än Örebro på de tio senaste.

Örebro har haft problem med magsjuka och om det nu är det som gjort att laget inte kunnat prestera vågar jag inte riktigt säga, men nog har det påverkat dem. Mycket av pratet kring Örebro har annars varit de nya spelare som värvats inför avslutningen av säsongen.

Anton Hedman har redan hunnit debutera och han kommer även vara del av laget nästa säsong så jag vet inte om han räknas som en så kallad ”panikvärvning”. Han hade en ohållbar sits i Luleå och Örebro fick loss honom redan nu helt enkelt.

Däremot faller nog Jeremy Williams och Nick Ebert båda i kategorin ”panikvärvningar”. De är här för att lyfta laget de sista tio matcherna. Ingen av den verkar aktuella för någon fortsättning efter det, men ingen av dem är dock spelklara till kvällens match. De är inte uppskrivna hos Svenska ishockeyförbundet när detta skrivs.

I övrigt har Örebro varit ganska förskonat från skador på sistone och Karlskrona har även de en nästan helt frisk trupp. Henrik Nilsson, Akim Aliu och Arvid Holm är frågetecken, men i övrigt ska de kunna ställa starkast möjliga lag på isen.

Örebro saknar Sakari Manninen som åkt iväg för att spela OS för Finland. Det verkar som att Libor Hudacek kommer att ta hans plats bredvid Tom Wandell och Jere Sallinen. Det vore kul om de kunde få fart på honom igen. Han har utan tvekan potential för att prestera mycket bättre än han gjort.

Matchen börjar 19.00 som vanligt. Matchen sänds på Cmore Live 4. Kanske inte är omgångens match i Cmores ögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *