Inför Örebro – Leksand

Inför Örebro – Leksand

Örebro Hockey är tillbaka i Sverige efter Tatra Cup i Slovakien. Några dagar har passerat och laget har haft chansen att samla sig lite och samtidigt förbereda sig inför de träningsmatcher som ska komma. Till kvällen tar laget emot Leksand i Kumla. Biljettpriser åsido ska det blir intressant att se hur Örebro står sig mot svenskt SHL-motstånd. Leksand som snubblade tillbaka in i SHL på ett bananskal och på Modos bekostnad har försökt värva in spets till truppen efter att man nästan var klara med sin trupp innan serien mot Modo drog igång.

Leksand har haft en ganska tung försäsong där enda segrarna har kommit mot Almtuna och Västerås. Mot mer kvalificerat motstånd såsom Brynäs, Salavat Yulaev och Rögle blev det ganska betydande förluster. Örebro å sin sida har också besegrat Almtuna, men förlorat två jämna matcher mot Lahti Pelicans och Ocenari Trniec. De körde sedan över HK Poprad i den sista matchen och goda tendenser kom fram. Örebro har fått klara sig utan i stort sett hela förstafemman och till kvällens match är endast Daniel Viksten frisk nog att delta. Leksand å sin sida saknar också ett antal viktiga spelare.

Båda lagen jagar matchtempo och vill hitta sitt spel. Örebro har spelat bättre och bättre och får väl ses som små favoriter inför kvällens match. Kul att notera är att Alfons Malmström kallats in som extraback då Dominique Heinrich är på landslagsuppdrag.

Den som inte kan gå eller strejkar på grund av priset kan följa matchen via textrapportering på na.se eller LIF-TV om man är OK med att ge Leksand pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *