Inför Örebro – Linköping 21/11

Inför Örebro – Linköping 21/11

Om ni missade får formkoll på Linköping kan ni läsa den här.

Örebro är fortsatt serieledare efter att ha slagit Malmö samtidigt som Frölunda tappade poäng i sin match. Örebro är enda laget med 12 segrar efter full tid och har en överlag fin form. Gruppen osar självförtroende utan att vara bekväma och tränarna har lyckats få till en grupp med spelare som hela tiden vill bli bättre.

Det finns fortfarande problem med spelet i powerplay, men det kan man inte säga om kvällens motståndare Linköping. De har haft över 40% effektivitet de senaste matcherna samtidigt som deras boxplay hållit tätt över 90%.

I övrigt kan man inte påstå att Linköping levererar några imponerande siffror. Det har varit ett igelkottsförsvar med mycket puckdumpar ut i mittzon på sistone, samtidigt som de fått nästan onaturligt hög utdelning offensivt på sina få skott på mål.

Örebro bör kunna mala ner Linköping ganska ordentligt i spelet fem mot fem och om de undviker utvisningar då har Örebro mycket goda chanser att segra ikväll. Linköping har fortsatt vunnit fyra av sina fem senaste och ska verkligen inte underskattas. Även dem har ett starkt självförtroende, men baserat på siffrorna ovan är det svårt att se hur de ska kunna hålla liv i denna fina form någon längre tid.

Örebro kommer till spel med fullt lag. Det blir 12 forwards och 8 backar då man känner att backarna kan komma att behöva lite avlastning.

Matchen börjar 19.00 och även om det inte är någon temamatch kan ni säkerligen räkna med fin stämning och dra drag från alltid underbara 14-3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *