Öberg skriver rookiekontrakt

Öberg skriver rookiekontrakt

Linus Öberg har stått för säsongens genombrott. Även om Lukas Pilö så klart inte får glömmas bort, kom Öberg lite från ingenstans och slog sig in i SHL. Att Pilö skulle vara en potentiell SHL-back hade man ändå på känn. Att Öberg skulle vara en högklassig tekare av SHL-mått och ta för sig på det sätt han gjort … det fanns inte på någons karta.

Han tekar 58,70%, vilket är top-10 i SHL även om det är ett litet underlag, och han rockar en Corsi på 57,79%, vilket är bäst i Örebro. Killen övertygar om man säger så. Att tränarna dessutom sätter in honom vid viktiga tekningar i slutskeden på matcherna visar på en stor tilltro till genombrottsmannen.

Att han nu spelat över 100 minuter gör att Örebro Hockey måste signa upp honom på ett rookiekontrakt, och det gör man med glädje. Linus Öberg är nu Örebro Hockey trogen fram till och med säsongen 20/21 och det ska bli ett rent nöje att följa honom under de kommande säsongerna.

– Först och främst har det varit otroligt kul att se Linus sedan han flyttades upp till A-laget. Han har verkligen slagit sig in och visat att han hör hemma på den här nivån. Linus har verkligen förtjänat det här och vi ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *