Inför Örebro – Linköping

Inför Örebro – Linköping

Örebro åker med ett decimerat lag till Linköping imorgon. Joakim Andersson kommer som alla vet att missa resten av säsongen undantaget en otroligt snabb återhämtning och en oväntad lång säsong. Samma sak får vi säga om Rasmus Fyrphil, men utöver dessa har Örebro dragit på sig ett antal skador de senaste matcherna. Peter Andersson gjorde sig illa mot Skellefteå och är fortsatt borta från spel. Bobbo Petersson kommer inte heller till spel imorgon och som NA noterat är Gustav Backström tillbakakallad från Vita Hästen.

Utöver dessa finns det ett par frågetecken på spelare. Martin Johansson verkar tyvärr ha känningar igen och hans status är osäker. Tråkigt med en spelare som såg så spelsugen ut och kämpat för att komma tillbaka från skador nyss. Även Joel Mustonen verkar ha fortsatta problem och kommer troligen inte att spela. Gustaf Franzén verkar vara på is igen, men med säkerhetsvästen, vilket innebär ingen fysisk kontakt från andra spelare. Skönt att hjärnskakningen inte var värre än så i alla fall.

Däremot verkar Viktor Ekbom vara hel igen och kommer att spela imorgon, om inget oförutsett händer, vad jag förstått. Lagkaptenen har varit saknad och just nu är det brist på backar. Huruvida Ludvig Carlsson får följa med till Linköping återstår att se, men jag kan inte se varför man inte skulle ta med honom som extraback i dagsläget. J20 har inte match förrän till helgen ändå.

Linköping i sin tur verkar sakna bröderna Mattis Olimb och Ken Andre Olimb som är skadade och Anton Karlsson som är avstängd för en knätackling (vad annars i dessa tider?). Linköping tog maximala sex poäng av sex möjliga i dubbelmötet med Djurgården helgen som var, men har ändå inte imponerat under inledningen av säsongen. Dubbla segrar senast är givetvis en bra prestation, men Djurgården är inte alls bra just nu.

Det var många som undrade om inte deras backsidan såg väldigt tunn ut inför säsongen, men tränare Dan Tangnes poängterade då att de planerade att spela mest i offensiv zon. Även om de kanske spenderat en hel del tid i offensiv zon har de inte lyckats göra speciellt många mål och samtidigt har de släppt in ganska mål på grund av bristande back- och målvaktsspel. Nu har Örebro bara släppt in ett mål mindre så man ska kanske inte dra för stora växlar av det annat än att Örebro släppt in dubbelt så många mål i numerärt underläge som Linköping har, 7 mot 14.

Linköpings största problem har annars varit målskyttet som skulle vara det som skulle bära dem till slutspel. Det har hackat betänkligt och importerna Garret Roe (5+1) och Andrew Gordon (2+4) sitter på sex poäng var så här långt. Broc Little har lyckats få ihop 9 poäng, men endast två mål. Kristian Näkyvä som var en riktig prestigevärvning inför säsongen har vaknat till lite nu och står på 5 poäng (2+3) efter 11 matcher. Sedan får man inte glömma bort Niklas Persson så klart som ändå levererat 2 mål och 5 assist såhär långt.

I Örebro är det fortsatt Libor Hudacek och Marcs Weinstock som drar ett tungt lass, med hjälp av Greg Squires. Med Martin Johansson och Joel Mustonen skadade, Tom Wandell och Daniel Viksten som verkar vara i poängtorka är det tyvärr tunt med poänggörare där bakom. Siim Liivik står på 5 poäng med 2 mål och 3 assist, vilket ändå får ses som relativt godkänt, även om han spelar en del i powerplay. Offensiva backarna Dominique Heinrich och Petr Zamorsky gör givetvis sitt för att bidra, men det som saknas framförallt är en andra producerande kedja.

Det jag personligen tycker ska bli mest intressant är om Michael Haga kommer få fortsatt förtroende bredvid Viksten och vem det nu kan bli i förstakedjan. Wandell avslutade matchen senast mellan Johan Wiklander och Liivik, men i och med att både Johansson och Mustonen saknas blir jag väldigt osäker på hur kedjorna kommer att formas imorgon.

Det borde hur som helst bli en mycket mer underhållande match än den som var mot Karlskrona. Linköping spelar ett mycket öppnare och anfallsgladare spel. Det brukar passa Örebro bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *