Inför Örebro – Luleå 17/4

Inför Örebro – Luleå 17/4

Vad är väl en bal på slottet när man kan se hockey hemma i Behrn Arena? Det var en underbar dans i lördags där Färjestad började med att föra, men Örebro var de som verkligen satte pucken i nät. Man tröttnade sedan på att låta motståndarna föra rörelserna på isen och tog över även det i sista perioden. Örebro satte sina chanser och tre poäng borta mot Färjestad, med hela sex mål gjorda, är långt över vad som kan betecknas som godkänt.

Ikväll väntar en möjligen ännu svårare motståndare, Luleå. Färjestad har bytt ut mycket av sitt försvar mot förra säsongen, men Luleå är i stort sett intakta och har bara blivit starkare. Matcherna mellan Örebro och Luleå brukar vara jämna och härliga fajter. Två lag med likartad spelstil som gärna tar ut varandra. Luleå borde ha en viss fördel genom sin spetsigare trupp, men det borde väl även Färjestad ha haft och det gick sådär för dem.

Örebro kommer till spel med samma lag som senast. Niklas Eriksson har lyckats hitta fyra kedjor som verkligen klickar och med skador på backarna Lukas Pilö och Alfred Barklund har andra backar fått kliva fram och ta ett större ansvar just nu. Kristian Näkyvä och Rasmus Rissanen spelade mycket senast och gjorde det bra även om de blev tungt ansatta under perioder och fick mota många skott.

Både Pilö och Barklund är tillbaka på is, men inte redo för match. Även Lodin är tillbaka på is, men om han spelar får vi vänta och se.

Luleå kommer till spel med ett något sargat lag. Både Joonas Jalvanti och Daniel Sondell är skadade och i väntan på besked om Jesper Sellgren kommer tillbaka eller inte ligger man nog lite lågt med att värva in ersättare. Framåt däremot är det full styrka och vi kan räkna med en tajt match med forwards som jagar backar i båda ändar av isen.

Matchen börjar 19.00 och ni missar väl inte matchen nu när Mozart också fyller år? Det finns alla förutsättningar för en riktigt bra kväll i Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *