Statistik på tipsen för spelarnas poängliga

Statistik på tipsen för spelarnas poängliga

Bara för att det är kul att räkna slängde jag ihop tre diagram som visar hur spridningar är på de tips som kommit in. Totalt 34 personer har skickat in tips. Vi kommer att försöka uppdatera med ställningen med hyfsat jämna mellanrum. Det kommer så klart att svänga en hel del under säsongen allt eftersom spelare hittar eller tappar formen.

Jag har gjort låddiagram av tipsen som kommit in och för att snabbt förklara vad det innebär:
I mitten på den tjocka lådan finns ett streck. Det delar alla tipsen i två lika stora delar. Lådan utgör i sin tur 50% av alla tips. Ut från lådan sticker sedan två streck ut. Dessa representerar de översta och understa tipsen med 25% vardera.

Om något tips ligger långt utanför skalan finns det representerat med en punkt i diagrammet. Det finns några stycken sådana i alla diagram som ni kommer att se.

Om vi börjar med måltipsen:

Tips SHL 2019/20 Mål per spelare
Tips SHL 2019/20 Mål per spelare

Mathias Bromé är den mest uttalade målsprutan, men Jordan Boucher hålls också högt av många, men han har också en väldig spridning. Sedan finns det ett gäng spelare som Aaron Irving, Daniel Muzito-Bagenda, Shane Harper och Joonas Rask som har potential att göra många mål enligt tipsen. Som synes finns lite uteliggare på ett antal spelare som kan både överraska och floppa.

Om vi sedan går på poängtipsen:

SHL Tips 2019/29 Poäng per spelare
SHL Tips 2019/29 Poäng per spelare

Det verkar vara tre spelare som ska göra upp om det: Jordan Boucher, Mathias Bromé och Shane Harper. Bakom dem lurar Sakari Salminen, Joonas Rask och Daniel Muzito-Bagenda. Det är stor spridning på många spelare, inte bara minimum- och maximumvärde, men också storleken på lådorna.

Det är många som visat framfötterna under försäsongen samtidigt som de är nya i laget. Inte alls förvånande med andra ord.

Vi hade även en utslagsfråga med Jonas Arntzen och vad hans räddningsprocent kan komma att landa på:

Tips SHL 2019/20 Jonas Arntzen räddningsprocent
Tips SHL 2019/20 Jonas Arntzen räddningsprocent

Det är väldigt stor spridning här med. Om han skulle leverera över 92% vore det mycket väl godkänt. Samtidigt hade 86, eller 85%, varit ordentligt fiasko. Vi får väl se helt enkelt. Dominik Furch kommer troligen stå ganska många matcher, vilket gör det hela väldigt svårtippat. En dålig match kommer att spela in mycket.

Örebro vann första matchen mot Färjestad och nu följer tre svåra matcher på raken. Hur poängligan kommer att se ut och om det är ett bra riktmärke för resten av serien är nog väldigt svårt att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *