Inför Örebro – Luleå

Inför Örebro – Luleå

Det är dags för det fjärde och sista mötet mellan Örebro och Luleå denna säsong. Även om alla poäng är lika mycket värda råder det nog inga tvivel om att den här matchen har lite extra spänning kring sig. Luleå som tappat farten helt på slutet möter ett Örebro som plockat poäng i sex raka matcher och vunnit fyra av dessa.

Om Örebro skulle ta tre poäng idag skulle det innebära att laget är bara 1 poäng efter Luleå. Djurgården möter samtidigt Frölunda och imorgon tar sig Karlskrona an Linköping. Man skulle nog redan nu kunna kalla det lite av ett getingbo, men vid seger för Örebro och förlust för övriga lag kommer det att vara fyra lag inom 1 poäng.

Det finns en överhängande risk att detta blir en målskillnadshistoria och där har Örebro och Djurgården mycket sämre statistik än Karlskrona och Luleå.

Örebro saknar Libor Hudacek och Johan Wiklander som båda är avstängda. På skadelistan finns sedan Viktor Ekbom, Joakim Andersson, Siim Liivik och Daniel Viksten. Luleå saknar Craig Shira som är avstängd samt Isac Lundeström och Gustav Rydahl som båda varit skadade. De får tillbaka Andreas Falk som varit avstängd.

Örebro verkar försöka lösa så att nyförvärvet Lucas Lessio ska kunna spela ikväll. Papprena är klara, men han måste ta sig upp till Luleå i tid på något sätt.

Leksand ska samtidigt försöka besegra Brynäs för den som fortfarande undrar om hotet nedifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *