Bitter förlust mot Luleå

Bitter förlust mot Luleå

Hemmalaget Luleå jagade första trepoängare på en mindre evighet medan gästande Örebro försökte stänga det poängmässiga glappet mellan lagen. Luleå var det lag som kom ut bäst och Örebro får tacka Julius Hudacek i målet för att det var fortsatt mållöst in till slutet på perioden. Då fick Örebro chansen att spela powerplay och där skulle Kalle Olsson kliva fram och styra in ett backskott från Bobbo Petersson.

I den andra perioden var det Luleå som igen kom ut bäst och de skulle till slut kvittera genom en soloåkning av Christian Jaros. Det var ett väldigt passivt försvarsspel från Örebro som lät backen mer eller mindre glida in i mål med pucken. Inte OK någonstans. Tyvärr skulle Luleå också ta ledningen på ett väldigt konstigt skott från Johan Forsberg. Efter en puckdump så klippte han till direkt från väldigt dålig vinkel och skottet smiter in via Hudaceks plockhandske. En tavla från honom i en match där han annars var riktigt bra.

I den tredje perioden var det Örebro som låg på för att kvittera och de gjorde det ganska bra. När de sedan väl fick en puck i nät så dömdes det bort för kontakt med målvakten. Visst, det var en väldigt, väldigt lätt kontakt, men den verkade inte störa Joel Lassinantti nämnvärt och den gjorde nog ingen skillnad för om det blev mål eller inte. Surt för Tom Wandell som gjorde en bra match annars. Det vill sig verkligen inte för honom.

Sett över tre perioder var Luleå bättre, men de var väldigt ineffektiva. De brända många bra chanser och missade något öppet mål. Örebro å andra sidan kämpade mot en som vanligt väldigt bra Lassinantti. Idag drog Luleå det längsta strået och ökade därmed på sina chanser att få spela play-in. Djurgården tog en poäng mot Frölunda. Imorgon spelar Karlskrona och i värsta fall kan det helt plötsligt bli sju poäng upp till slutspel.

Det är lite synd att Örebro inte kunde ta chansen och verkligen hänga på i kampen om play-in. Det återstår fortfarande nio matcher så det är inte omöjligt att de kan ta in det, men härnäst väntar HV71 som idag torskade mot Malmö. Örebro har dock svårt för HV71 med deras enorma offensiv och den skottkavalkad de brukar bjuda på. Låt oss hoppas på en bra insats från Örebro där de spikar igen helt. Alla poäng är guld värda nu på slutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *